DXY daalt na zwakke Amerikaanse niet-agrarische loongegevens

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on mei 7, 2021
  • De Amerikaanse dollarindex daalde vrijdag na de laatste NFP gegevens uit de VS.
  • De niet-agrarische loonlijsten stegen langzamer dan verwacht.
  • Het werkloosheidspercentage is in april van dit jaar gestegen tot 6,1%.

De Amerikaanse dollarindex daalde voor de derde dag op rij nadat de VS de laatste gegevens over de niet-agrarische loonadministratie publiceerde. Het daalde naar $ 90,54, wat 2,90% lager is dan het hoogste punt van vorig jaar op $ 93,42.

DXY
Amerikaanse dollarindex prijsactie

Gegevens over niet-agrarische loonlijsten in de VS

De Amerikaanse economie draait op volle toeren, waardoor velen zich afvragen of de Federal Reserve gerechtvaardigd is om de huidige gematigde toon aan te houden. In april toonden gegevens aan dat de consumentenprijsindex (CPI) is gestegen tot 2,6%, wat hoger is dan de doelstelling van de Fed van 2,0%. Verdere gegevens lieten zien dat alle sectoren het relatief goed doen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

En vandaag toonden gegevens van het Bureau of Labor Statistics (BLS) aan dat de arbeidsmarkt van de economie het goed doet. Het voegde meer dan 266.000 toe banen in april, na het toevoegen van meer dan 916.000 in maart. Het aantal was significant lager dan de gemiddelde schatting van 978.000.

Volgens de Wall Street Journal hebben veel bedrijven inderdaad moeite om werknemers te vinden. Het rapport noemde het feit dat miljoenen Amerikanen meer geld ontvangen in de werkloosheidsverzekering dan op het werk.

Ondertussen is het werkloosheidspercentage gestegen van 6,0% in maart tot 6,1% in april. Dit was erger dan de mediane schatting van 5,8%. Ook de participatiegraad is in april gestegen terwijl de lonen stabiel bleven.

De NFP’s kwamen twee dagen nadat ADP had gemeld dat de particuliere sector in april meer dan 755.000 banen had. En op donderdag zeiden gegevens van de BLS dat het aantal mensen dat een eerste werkloosheidsaanvraag indiende, vorige week daalde van 560.000 naar 498.000. Dat was beter dan de geschatte 540.000.

De Amerikaanse dollarindex daalde omdat de valuta daalde ten opzichte van de meeste vergelijkbare landen. Het daalde met 0,20% ten opzichte van de Zwitserse frank, de Britse pond en de Canadese dollar. Dit komt gedeeltelijk doordat de meeste forextraders al sterke NFP gegevens verwachtten op basis van de recente initiële gegevens over werkloosheidsuitkeringen.

Technische prognose van de Amerikaanse dollarindex

US dollar index
Amerikaanse dollarindex grafiek

De DXY vertoont deze maand een neerwaartse trend. Het ligt tussen het 61,8% en 78,6% Fibonacci retracementniveau. Het is ook langs de onderste lijn van de Bollinger Bands, terwijl de voortschrijdend gemiddelde convergentie divergentie (MACD) onder de neutrale lijn is gekomen. Daarom kan de index blijven dalen, aangezien bears zich richten op de volgende belangrijke steun op $ 90,40. Deze prijsactie wordt ongeldig als de prijs erin slaagt om boven het hoogste punt van deze maand van $ 91,47 te komen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld