USD/CHF op schema voor de vijfde wekelijkse daling

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on mei 7, 2021
  • Het USD/CHF paar is voor de vijfde opeenvolgende week gedaald.
  • Uit gegevens uit Zwitserland blijkt dat het werkloosheidspercentage in april is gedaald.
  • Het pad van de minste weerstand is lager na de Amerikaanse NFP gegevens.

De USD / CHF ligt op schema voor het vijfde wekelijkse verlies nu de Zwitserse economie zich herstelt en er vragen blijven over de monetaire beleidsbeslissingen van de Federal Reserve. Het paar daalde naar 0,9075, het laagste niveau sinds 1 maart.

USD/CHF
USD/CHF prijsactie

Zwitsers economisch herstel wint aan kracht

De economie van Zwitserland doet het relatief goed. Begin deze week toonden gegevens aan dat de verwerkende industrie en de dienstensector in april levendig bleven.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

En vandaag blijkt uit gegevens van het statistiekbureau dat het algemene werkloosheidspercentage in april is gedaald. Het tarief daalde van 3,3% in maart tot 3,4% in april op seizoensgecorrigeerde basis. Het tarief daalde ook van 3,4% naar 3,3%, niet voor seizoensinvloeden gecorrigeerd.

Deze cijfers laten zien dat de meeste mensen in de werkende leeftijd werken. Het tarief is daarentegen relatief hoger in veel ontwikkelde landen. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld, zullen de gegevens naar verwachting aantonen dat het werkloosheidspercentage in april is gedaald tot 5,8%. In de eurozone blijft het werkloosheidspercentage boven de 7%.

Het Zwitserse economische herstel zal waarschijnlijk doorzetten naarmate het land zijn vaccinatie-inspanningen blijft opvoeren. De overheid heeft al meer dan 2,9 miljoen mensen ingeënt en de trend wint aan kracht. Deze week sloot het land een deal met Moderna voor nog eens 7 miljoen doses van het vaccin. Toch is de grootste uitdaging dat de inflatie relatief laag is gebleven.

Het USD / CHF paar zal, zoals alle grote valuta’s, vervolgens reageren op de laatste banencijfers in de VS. Over het algemeen zijn analisten van mening dat de economie in april duizenden nieuwe banen is blijven toevoegen. De gemiddelde schatting is dat het meer dan 900.000 banen heeft toegevoegd.

Het werkloosheidspercentage zal naar verwachting ook dalen. Donderdag toonden gegevens aan dat slechts 498.000 Amerikanen een aanvraag voor werkloosheid hadden ingediend. Dit was het laagste cijfer sinds het begin van de pandemie.

Technische prognose USD/CHF

USD/CHF
USD/CHF technische grafiek

Het USD / CHF paar maakte de afgelopen weken een steile neerwaartse trend door. Het is sinds 1 april met meer dan 4,25% gedaald. Op de dagelijkse grafiek is het paar onder de 25 en 15-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA) gekomen. Het daalde ook onder het 50% Fibonacci-retracementniveau, terwijl de Relatieve Sterkte Index (RSI) bleef dalen.

Daarom is het pad met de minste weerstand lager, met het volgende doelwit op 0.9030. Een beweging boven 0,9200 zal deze trend echter teniet doen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld