GBP/USD: 2 redenen waarom de pond maandag 1,5% steeg

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus Nyaga is een financieel analist en belegger, met meer dan 7 jaar ervaring. Hij heeft bijgedragen aan enkele van de… read more.
on mei 10, 2021
  • De GBP/USD prijs steeg maandag met meer dan 1,5%.
  • Dit gebeurde toen investeerders reageerden op de niet-agrarische loonlijsten.
  • Het steeg ook na de robuuste cijfers over de huizenprijsindex in het VK.

Het GBP / USD paar steeg met meer dan 1,5% naar het hoogste niveau sinds 25 februari toen de markt weerspiegelde in de stijgende huizenprijzen in het VK en de zwakke Amerikaanse dollar. Het wordt verhandeld op 1.4120, wat 3,3% boven het laagste niveau sinds 12 april is.

GBP/USD
GBP/USD grafiek

Britse huizenprijzen stijgen

De Britse economie herstelt zich sneller dan de meeste analisten hadden verwacht. Uit de meest recente gegevens blijkt dat het werkloosheidspercentage van de economie in maart is gedaald tot 4,9%. Daarentegen steeg het werkloosheidspercentage in de VS van 5,9% in maart tot 6,1% in april.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De Britse huisvestingssector was ook robuust vanwege de relatief lage rentetarieven en de zegelrechtvakantie door de regering van Boris Johnson. Uit gegevens die maandag zijn vrijgegeven, blijkt dat de huizenprijzen in vijf jaar tijd het snelst zijn gestegen.

Juist, gegevens van Halifax toonden aan dat de prijs in april met 1,4% is gestegen tot 258.000 pond. De gemiddelde prijs is inderdaad met 20.000 pond gestegen sinds het begin van de pandemie. Toch zijn er zorgen dat de sector zal vertragen als de regering haar steun stopzet.

De GBP / USD is ook gestegen vanwege de zwakkere Amerikaanse dollar. De uitverkoop van de dollar versnelde vandaag nu forextraders een meer ontspannen Federal Reserve in blijven prijzen na de zwakke banencijfers die op vrijdag werden gepubliceerd. De gegevens toonden aan dat de economie er in april slechts 266.000 aan toevoegde, terwijl het werkloosheidspercentage toenam.

Deze week zal de GBP / USD worden beïnvloed door de laatste Amerikaanse consumenteninflatiecijfers die deze week op woensdag zijn gepland en de detailhandelsverkopen op woensdag. Het paar zal ook reageren op het laatste Britse BBP dat woensdag uitkomt. Analisten verwachten dat de gegevens zullen aantonen dat de economie in het eerste kwartaal met 6,1% is gekrompen.

GBP/USD voorspelling

GBP/USD
GBP/USD technische grafiek

Het GBP/USD paar vormde vorige week een symmetrisch driehoekspatroon, zoals te zien is in de 4-uur grafiek hieronder. De driehoek bereikte vrijdag zijn samenvloeiingsniveau, wat leidde tot een grote bullish uitbraak. Inderdaad, de prijs is meer dan 1,25% boven de driehoeksconfluentiezone. Het is ook boven de 25 en 15-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden gestegen. Het is ook boven het Fibonacci-retracementniveau van 23,6% gestegen. Daarom, hoewel een korte pullback mogelijk is, zal het paar waarschijnlijk blijven stijgen als bulls zich richten op de volgende belangrijke weerstand op 1.4150.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld