Waarom Callaway Golf, 3D Systems en Ferro Corp stegen

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on mei 11, 2021
  • De benchmark S&P 500 index en Dow Jones daalden dinsdag scherp.
  • Beleggers vrezen dat oplopende inflatie zal leiden tot een krapper monetair beleid.
  • De aandelen Callaway Golf, 3D Systems en Ferro Corp bleven optimistisch.

De benchmark S&P 500 index en de Dow Jones Industrial Average daalden dinsdag respectievelijk meer dan 50 punten en meer dan 500 punten, nadat de stijgende inflatie investeerders in de problemen bracht na speculatie van een strakker monetair beleid van de Federal Reserve in de komende weken.

Temidden van de intradag neerwaartse trend zagen we Callaway Golf, 3D Systems en Ferro Corporation echter tegen de stroom in zwemmen en deze handelden respectievelijk ongeveer 10%, 20% en 20% hoger op het moment van schrijven.

Callaway Golf

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Callaway Golf Co. (NYSE: ELY) klom met 6% in de handel buiten kantooruren op maandag toen het bedrijf kwartaalwinst en -verkopen rapporteerden die de schattingen van Wall Street overtroffen. In een reactie op het winstrapport zei de CEO van het Amerikaanse wereldwijde productiebedrijf van sportartikelen maandag laat:

“Onze activiteiten op het gebied van golfuitrusting blijven een ongekende vraag ervaren, terwijl onze activiteiten in zachte goederen en Topgolf sneller dan verwacht herstellen van de pandemie.”

Callaway Golf opende dinsdag voor £ 21,97 per aandeel op de aandelenmarkt en wisselt momenteel handen uit voor £ 23,72, wat het een marktkapitalisatie oplevert van £ 4,37 miljard.

3D Systems

In de voetsporen van Callaway publiceerde 3D Systems Corporation (NYSE: DDD) maandag ook een sterker dan verwacht winstrapport voor het fiscale eerste kwartaal, waardoor het aandeel 13,0% steeg tijdens langdurige handel. Het momentum hield aan op dinsdag toen 3D Systems opende tegen £ 14,30 per aandeel op de aandelenmarkt en momenteel wordt verhandeld tegen £ 15,80 per aandeel dat het waardeert op £ 1,97 miljard.

Het in Rock Hill gevestigde ingenieursbedrijf boekte in het eerste kwartaal een omzet van £ 103,14 miljoen, wat neerkomt op een jaarlijkse groei van 8%. 3D Systems verdiende in het afgelopen kwartaal 10,60 pence per aandeel, wat volgens de experts een veel lagere 1,41 pence per aandeel voorspelde.

Ferro Corporation

Ferro Corporation (NYSE: FOE) opende meer dan 20% hoger op de aandelenmarkt toen de Amerikaanse producent van op technologie gebaseerde prestatiematerialen zei dat Prince International Corporation het voor £ 1,48 miljard in contanten zal verwerven. De deal die al is goedgekeurd door de Raad van Bestuur van Ferro, vertaalt zich naar £ 15,54 per aandeel.

Het nieuws kwam direct nadat Ferro haar resultaten over het eerste kwartaal had gepubliceerd, met een stijging van 14,3% in de netto-omzet, een groei van 17,8% in de brutowinst en een stijging van 16,6% in het inkomen uit voortgezette activiteiten.

Ferro Corporation heeft de teleconferentie met inkomsten stopgezet na de aankondiging van de deal met Prince International Corporation.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld