USD/CAD: Waarom de Loonie is gestegen naar een hoogtepunt

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn vrouw, zoon… read more.
on mei 11, 2021
  • De USD/CAD heeft de afgelopen maanden een sterke neerwaartse trend doorgemaakt.
  • Deze daling is het gevolg van het snellere herstel van de Canadese economie.
  • De BOC is begonnen te verkrappen, terwijl de Fed heeft aangedrongen op een gemakkelijk geldbeleid.

De meedogenloze uitverkoop van de USD / CAD versnelde dinsdag toen de focus verschoof naar de komende cijfers van de Amerikaanse consumenteninflatie. Het is de afgelopen vijf opeenvolgende dagen gedaald en handelt op het laagste niveau sinds september 2017.

USD/CAD
USD/CAD prijsactie

De sterkte van de Canadese dollar versnelt

De Canadese dollar heeft de afgelopen maanden een sterke opwaartse trend vertoond ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Het is de afgelopen 12 maanden met meer dan 17% gestegen. Verder is het de afgelopen vijf opeenvolgende weken gestegen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Er zijn twee hoofdredenen waarom de USD / CAD prijs is blijven dalen. Ten eerste heeft de Canadese economie zich relatief sneller hersteld dan die van de Verenigde Staten.

Het werd geholpen door de massale stimuleringspakketten van de Amerikaanse regering en de hogere olieprijzen. De stimuleringspakketten hebben geleid tot meer aankopen van Canadese goederen door Amerikanen. Verder is de olieprijs gestegen van de negatieve zone in 2020 tot meer dan $ 60. Canada heeft hiervan geprofiteerd, aangezien het de op drie na grootste olie-exporteur ter wereld is.

Ten tweede is de USD / CAD gedaald vanwege de uiteenlopende paden van de Federal Reserve en de Bank of Canada. In haar meest recente rentebesluit heeft de Bank of Canada besloten haar kwantitatieve versoepeling af te bouwen. Het gaf ook aan dat het zijn beleid de komende maanden zou blijven verkrappen.

Aan de andere kant heeft de Federal Reserve erop aangedrongen de rentetarieven op korte termijn niet te verhogen. Het heeft ook het afbouwen van zijn activa-aankopen uitgesloten, daarbij verwijzend naar de oneffenheden van de Amerikaanse economie.

Op de korte termijn zal het paar reageren op de komende inflatiecijfers in de VS en verklaringen van verschillende Federal Reserve functionarissen. Economen verwachten dat de totale CPI in april met meer dan 3% is gestegen, terwijl de kern-CPI met meer dan 2% is gestegen.

USD/CAD technische analyse

USD/CAD
USD/CAD technische grafiek

Het USD / CAD paar vertoonde een sterke neerwaartse trend. Op de dagelijkse grafiek is het paar onder de voortschrijdende gemiddelden op korte en langere termijn gekomen. Het is ook onder de onderste lijn van het dalende kanaal gekomen, terwijl de Relatieve Sterkte Index (RSI) onder het oversold-niveau is gezakt. De snelle en langzame lijnen van de MACD zijn ook onder de neutrale lijn geschoven.

Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven dalen, met als volgende doel 1.1900. Een beweging boven de 1,2200 geeft echter aan dat er nog steeds verkopers op de markt zijn en maakt de voorspelling ongeldig.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld