4 belangrijke punten uit het winstrapport van Wendy’s over Q1

Door:
op May 12, 2021
Listen
  • Wendy's staat bovenaan de schattingen van Wall Street in het fiscale eerste kwartaal.
  • De fastfoodketen verklaarde 7,09 pence per aandeel dividend.
  • Wendy's verhoogde het inkoopprogramma van aandelen met £35,45 miljoen.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Wendy’s Co. (NASDAQ: WEN) publiceerde woensdag zijn winstrapport voor het fiscale eerste kwartaal dat de schattingen van Wall Street overtrof. Als gevolg van de sterke kwartaalprestaties heeft de fastfoodketen ook zijn toekomstgerichtheid verhoogd.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

1. Financiële prestaties

Copy link to section

Wendy’s rapporteerde £ 29,36 miljoen aan nettowinst in het eerste kwartaal, wat neerkomt op 12,76 pence per aandeel. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd het nettoresultaat beperkt tot £ 10,21 miljoen, of 4,25 pence per aandeel. Op aangepaste basis verdiende de Amerikaanse holding 14,18 pence per aandeel in het eerste kwartaal. Wendy’s waardeerde haar omzet in het afgelopen kwartaal op £ 326,32 miljoen – een stijging ten opzichte van £ 287,28 miljoen vorig jaar.

Volgens FactSet hadden experts voorspeld dat het bedrijf £ 315,54 miljoen aan inkomsten en 10,64 pence aan aangepaste winst per aandeel zou boeken. In het voorgaande kwartaal (Q4) had Wendy’s £ 27,71 miljoen aan nettowinst genoteerd.

2. Andere opmerkelijke cijfers

Copy link to section

Andere prominente cijfers in Wendy’s winstrapport zijn onder meer een groei van 13% op jaarbasis van de wereldwijde verkoop van hetzelfde restaurant in het eerste kwartaal. De internationale vergelijkbare omzet steeg met 7,95%, terwijl de Verenigde Staten een bredere stijging van 13,5% kenden. Ter vergelijking: analisten hadden gevraagd om respectievelijk 12% en 14,5% groei in de VS en de wereldwijde verkoop van hetzelfde restaurant.

3. Begeleiding voor het volledige boekjaar

Copy link to section

Wendy’s voorspelt nu een stijging van 10% op jaarbasis van de wereldwijde verkoopgroei over het hele jaar, vergeleken met 8% eerder verwacht. Het voorspelt dat zijn gecorrigeerde winst per aandeel dit jaar zal dalen tussen de 51,05 en 52,47 pence.

FactSet Consensus, aan de andere kant, is voor een groei van 4,8% van de wereldwijde systeembrede verkoop en 48,93 pence van de aangepaste WPA.

4. Dividend en inkoop van eigen aandelen

Copy link to section

Wendy’s verklaarde woensdag 7,09 pence per aandeel dividend – een stijging van 11%. Het op de Nasdaq genoteerde bedrijf had 221 miljoen uitstaande aandelen per 5 mei. Wendy’s verhoogde ook zijn programma voor het terugkopen van aandelen met £ 35,45 miljoen.

In apart nieuws uit de Verenigde Staten meldde Vizio dinsdag ook haar financiële kwartaalresultaten, na de bel.

Impact op de aandelenkoers

Copy link to section

Wendy’s sprong woensdag meer dan 6% in premarket-handel, maar verloor de volledige intradag winst op de open markt. Het aandeel wisselt nu van hand tegen £ 16,25 per aandeel versus £ 15,16 aan het begin van het jaar. Op het moment van schrijven wordt Wendy’s gewaardeerd op £ 3,61 miljard en heeft een koers-winstverhouding van 44,36.

USA Beurs Noord-Amerika Voedingsmiddelenindustrie Wereld