De prijs van sojabonen komt het overgekochte gebied binnen

Door:
op May 12, 2021
Bijgewerkt: Jun 1, 2022
Listen
  • De prijs van sojabonen ligt op een hoogste punt in 9 jaar op $1646,25.
  • De prijs is in het overgekochte gebied tegen een RSI van 80.
  • Beleggers zijn enthousiast over het WASDE rapport van mei, gepland voor woensdagmiddag.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

De prijs van sojabonen ligt rond het hoogste punt in 9 jaar voor het WASDE rapport van mei. De stijgende prijzen hebben het in het overboughtgebied geplaatst op een RSI van 80. Het rapport komt op een moment dat stijgende grondstofprijzen de zorgen over inflatie nieuw leven inblazen. Amerikaans maïs is momenteel met 0,22% gestegen tot $ 723,60. Terwijl Londense tarwe met 0,54% is gestegen, is Amerikaanse tarwe met 0,09% gedaald tot $ 741,30. Beleggers zijn enthousiast over de schattingen van USDA vanwege de toegenomen bezorgdheid over vraag en aanbod in China.

Prijs van sojabonen

Komend WASDE rapport

Copy link to section

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw zal later op de dag het WASDE rapport van mei uitbrengen. In het rapport van april liet USDA de eindstanden ongewijzigd op 120 miljoen bushels. Het heeft zijn schattingen van de prijs van sojabonen in het huidige seizoen met 10 cent bijgesteld tot $ 11,25 per bushel.

Are you looking for fast-news, hot-tips and market analysis? Sign-up for the Invezz newsletter, today.

Tegelijkertijd verhoogde het zijn prognose van de wereldwijde sojaproductie met 1,4 miljoen ton tot 363,2 miljoen ton. De aanpassing was grotendeels toe te schrijven aan de gunstige weersomstandigheden in de sojabonenteeltgebieden in Brazilië. Voor degenen die in grondstoffen willen beleggen, zal de focus in het rapport van vandaag liggen op de wereldwijde eindstanden en de wereldwijde productie. Deze details zijn gebaseerd op de verhoogde Chinese vraag en ongunstige weersomstandigheden in Brazilië.

Andere landbouwgrondstoffen lopen ook vooruit op het rapport van vandaag. De prijs van maïs is met 0,22% gestegen tot $ 723,60, de rijstprijs is met 0,78% gestegen tot $ 14,18. Met betrekking tot de huidige prijsbewegingen van de landbouwgrondstoffen, merkte Commerzbank op: “De markt is bijzonder nerveus in afwachting van de eerste wereldwijde USDA voorspellingen voor 2021/22.”

Technische vooruitzichten voor sojabonen

Copy link to section

De prijs van sojabonen bevindt zich op het hoogste niveau sinds september 2012. Op het moment van schrijven stegen de futures op sojabonen met 1,95% tot $ 1646,25. Dit is een terugval van $ 1654 eerder op woensdag. Op de 3-uur grafiek handelt het boven de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Trouwens, met een RSI van 80 is de prijs in het overboughtgebied.

Featured Broker

Looking to invest?

Invest and trade CFD stocks, ETFs, digital assets & commodities in minutes with our highest-rated broker.

Ad

Ik verwacht dat de prijs van sojabonen verder zal dalen tot $ 1600, waar het steun zal vinden. Ondanks de voorspelde verruiming blijven de vooruitzichten bestaan. Na de pullback, hebben de bulls waarschijnlijk genoeg momentum verzameld om de prijs te duwen tot 1792, wat het hoogste niveau sinds 6 september 2012 zal zijn.

Prijs van sojabonen
Ad

Investeer binnen enkele minute in grondstoffen zoals goud, tarwe, lithium, olie & meer bij onze best beoordeelde broker, eToro.

10/10
Bezoek site
Maïs Rijst Sojabonen Tarwe Agricultuur Commodities