De prijs van sojabonen komt het overgekochte gebied binnen

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on mei 12, 2021
  • De prijs van sojabonen ligt op een hoogste punt in 9 jaar op $1646,25.
  • De prijs is in het overgekochte gebied tegen een RSI van 80.
  • Beleggers zijn enthousiast over het WASDE rapport van mei, gepland voor woensdagmiddag.

De prijs van sojabonen ligt rond het hoogste punt in 9 jaar voor het WASDE rapport van mei. De stijgende prijzen hebben het in het overboughtgebied geplaatst op een RSI van 80. Het rapport komt op een moment dat stijgende grondstofprijzen de zorgen over inflatie nieuw leven inblazen. Amerikaans maïs is momenteel met 0,22% gestegen tot $ 723,60. Terwijl Londense tarwe met 0,54% is gestegen, is Amerikaanse tarwe met 0,09% gedaald tot $ 741,30. Beleggers zijn enthousiast over de schattingen van USDA vanwege de toegenomen bezorgdheid over vraag en aanbod in China.

Prijs van sojabonen

Komend WASDE rapport

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw zal later op de dag het WASDE rapport van mei uitbrengen. In het rapport van april liet USDA de eindstanden ongewijzigd op 120 miljoen bushels. Het heeft zijn schattingen van de prijs van sojabonen in het huidige seizoen met 10 cent bijgesteld tot $ 11,25 per bushel.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Tegelijkertijd verhoogde het zijn prognose van de wereldwijde sojaproductie met 1,4 miljoen ton tot 363,2 miljoen ton. De aanpassing was grotendeels toe te schrijven aan de gunstige weersomstandigheden in de sojabonenteeltgebieden in Brazilië. Voor degenen die in grondstoffen willen beleggen, zal de focus in het rapport van vandaag liggen op de wereldwijde eindstanden en de wereldwijde productie. Deze details zijn gebaseerd op de verhoogde Chinese vraag en ongunstige weersomstandigheden in Brazilië.

Andere landbouwgrondstoffen lopen ook vooruit op het rapport van vandaag. De prijs van maïs is met 0,22% gestegen tot $ 723,60, de rijstprijs is met 0,78% gestegen tot $ 14,18. Met betrekking tot de huidige prijsbewegingen van de landbouwgrondstoffen, merkte Commerzbank op: “De markt is bijzonder nerveus in afwachting van de eerste wereldwijde USDA voorspellingen voor 2021/22.”

Technische vooruitzichten voor sojabonen

De prijs van sojabonen bevindt zich op het hoogste niveau sinds september 2012. Op het moment van schrijven stegen de futures op sojabonen met 1,95% tot $ 1646,25. Dit is een terugval van $ 1654 eerder op woensdag. Op de 3-uur grafiek handelt het boven de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Trouwens, met een RSI van 80 is de prijs in het overboughtgebied.

Ik verwacht dat de prijs van sojabonen verder zal dalen tot $ 1600, waar het steun zal vinden. Ondanks de voorspelde verruiming blijven de vooruitzichten bestaan. Na de pullback, hebben de bulls waarschijnlijk genoeg momentum verzameld om de prijs te duwen tot 1792, wat het hoogste niveau sinds 6 september 2012 zal zijn.

Prijs van sojabonen
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld