EUR/USD na sterke PMI cijfers voor de verwerkende industrie

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on mei 21, 2021
  • Het EUR/USD paar blijft stabiel na de laatste PMI gegevens.
  • De cijfers lieten zien dat de economie van de eurozone in mei verder aankwam.
  • De gegevens kwamen nadat de EU commissie de vooruitzichten voor de regio had opgevoerd.

Het EUR / USD paar bleef stabiel na de relatief sterke PMI cijfers voor de industrie en diensten in de eurozone. Het wordt verhandeld op 1.2220, wat 4,45% boven het laagste niveau in maart is. Het EUR / USD paar ligt ook dit jaar slechts 1% onder het hoogste punt.

EUR/USD
EUR/USD prijsactie

Economie in de eurozone herstelt

Het economisch herstel in de eurozone versnelde in mei, aangezien de meeste landen hun vaccinatiegraad bleven opvoeren. Dit is volgens de flash PMI-gegevens voor fabricage en services van Markit.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Uit de gegevens bleek dat de PMI voor de verwerkende industrie daalde van 62,9 in april naar 62,8 in mei. Dit was een beter herstel dan de mediane schatting van 62,5. In dezelfde periode is de PMI voor diensten gestegen van 50,5 naar 55,1, beter dan de mediane schatting van 52,3.

Als gevolg hiervan steeg de samengestelde PMI, die activiteiten in de verwerkende industrie en de dienstensector combineert, van 53,8 naar 56,9. Een PMI-cijfer van 50 en hoger is meestal een teken dat een sector aan het verbeteren is.

De sterke prestatie werd over de regio verspreid. In Duitsland bedroeg de PMI voor de verwerkende industrie 64, terwijl de samengestelde PMI steeg tot 56,2. Evenzo stegen in Frankrijk de PMI’s voor productie en dienstverlening tot respectievelijk 59,2 en 56,6.

Deze cijfers schetsen een beeld van een economie die zich sneller begon te herstellen dan verwacht toen de landen hun vaccinatiedrang begonnen te stimuleren. In een recent rapport zei de Europese Commissie zelfs dat ze verwacht dat de economie dit jaar met 4,2% herstelt.

De EUR / USD reageert ook op de versterking van de Amerikaanse economie. Recente gegevens hebben aangetoond dat inflatie en detailhandelsverkopen het goed hebben gedaan. Ook verkrapt de arbeidsmarkt, zoals blijkt uit de recente aanvankelijke werkloosheidsaanvragen die met slechts 444.000 zijn gestegen, het laagste niveau sinds het begin van de pandemie. Dit betekent dat de Fed en de Europese Centrale Bank (ECB) binnenkort kunnen gaan verkrappen.

EUR/USD technische analyse

EUR/USD
EUR/USD prijsactie

De dagelijkse grafiek laat zien dat het EUR / USD paar in een sterke opwaartse trend zit. Deze week wist het paar boven de belangrijke weerstand te komen op 1.2182. Het paar wordt ook ondersteund door de korte zwarte en de langere oranje trendlijnen. Het ligt ook iets boven de korte en langere voortschrijdende gemiddelden en heeft een V-patroon gevormd. Daarom zou het paar kunnen blijven stijgen nu de bulls mikken op het hoogste punt van dit jaar op 1.2347.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld