Dit is waarom Abbott Laboratories aandelen 8% daalden

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on jun 1, 2021
  • Abbott waarschuwt dat zijn winst over het hele jaar waarschijnlijk lager zal uitvallen dan verwacht.
  • De niet-COVID diagnostiek van het Amerikaanse zorgbedrijf zal blijven groeien.
  • Abbott aandelen werden dinsdagochtend met 8% gedaald op de aandelenmarkt.

Abbott Laboratories (NYSE: ABT) tankte dinsdagochtend 8% op de aandelenmarkt toen het zorgbedrijf waarschuwde dat de winst voor het hele jaar waarschijnlijk lager zou uitvallen dan zijn eerdere schattingen. Het bedrijf citeerde de afnemende vraag naar zijn coronavirus tests voor de gematigde vooruitzichten.

“We hebben onlangs een snelle daling gezien in de vraag naar COVID-19 tests en verwachten dat deze trend zich zal voortzetten”, zei CEO Robert Ford dinsdag in zijn verklaring.

Abbott’s bijgewerkte prognose voor het volledige boekjaar

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Abbott voorspelt nu dat zijn gecorrigeerde winst per aandeel dit jaar zal dalen tot tussen $ 4,30 en $ 4,50 (£ 3,03 en £ 3,17). In januari had de Amerikaanse multinational een hogere $ 5 per aandeel (tenminste) voorspeld. Het 8% intradag verlies op dinsdag was de steilste voor Abbott sinds 9 november.

Aan het begin van het jaar had het bedrijf in medische hulpmiddelen er vertrouwen in dat de vraag naar BinaxNOW – de vrij verkrijgbare COVID-19 test voor thuisgebruik in 2021 sterk zal blijven. het gebruik van de test van Abbott is aan het afnemen, vooral nadat de Amerikaanse gezondheidsfunctionarissen in april de eis voor volledig gevaccineerde mensen om zich te laten testen, hebben opgeheven.

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) is meer dan 40% van de Amerikaanse volwassenen nu volledig gevaccineerd. President Joe Biden wil dit percentage verdubbelen tegen Independence Day (4juli). In een recent rapport zei de Transportation Security Administration (TSA) ook dat het aantal luchtreizigers in de VS in meer dan een jaar tijd naar een recordhoogte is gestegen als gevolg van de uitrol van vaccins.

Niet-COVID diagnostiek zal blijven groeien

Abbott sprak echter zijn vertrouwen uit dat niet-COVID diagnostiek zal blijven groeien in vergelijking met het eerste kwartaal van 2019 (pre-pandemie). Op organische basis groeide de basisactiviteit van het in Chicago gevestigde bedrijf in het eerste kwartaal van 2021 met bijna 10% – een trend waar CEO Ford positief over is dat het zich de rest van het jaar zal voortzetten.

Abbott Laboratories opende dinsdag voor $ 110,15 per aandeel op de aandelenmarkt na sluiting van de reguliere sessie op maandag voor $ 116,62 per aandeel. In de komende uren daalde het verder naar een dieptepunt van $ 106,11 per aandeel.

Het op de NYSE genoteerde bedrijf presteerde vorig jaar redelijk optimistisch op de aandelenmarkt met een jaarlijkse winst van meer dan 25%. Op het moment van schrijven heeft het een marktkapitalisatie van $ 118,54 miljard en een koers-winstverhouding van 33,18.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld