USD/CAD keert terug naar de dalende wig na zwakke banengegevens in Canada

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jun 4, 2021
  • De USD/CAD wist de eerdere stijgingen na de zwakke banengegevens in de VS en Canada.
  • De VS voegden in mei slechts 559.000 banen toe, terwijl het werkloosheidspercentage daalde tot 5,8%.
  • In Canada verloor het land 68.000 banen terwijl de werkloosheid steeg.

De USD/CAD trok zich terug na de relatief zwakke werkgelegenheidscijfers uit de Verenigde Staten en Canada. Het paar daalde naar 1.2088, wat lager was dan het hoogste punt van deze week op 1.2130.

Canadian dollar chart
Canadese dollar grafiek

De banengegevens in Canada en de VS stellen teleur

Op donderdag sprong het USD/CAD paar scherp na de relatief sterke private payrolls-gegevens die door ADP werden vrijgegeven. Uit de gegevens bleek dat de Amerikaanse particuliere bedrijven bijna een miljoen banen hebben toegevoegd.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Een paar minuten later toonden gegevens van het Bureau of Labor Statistics (BLS) aan dat het aantal Amerikanen dat aanvankelijke gegevens over werkloosheidsclaims indiende, daalde tot het laagste niveau sinds het begin van de pandemie. Dit alles deed de mogelijkheid ontstaan dat de Amerikaanse arbeidsmarkt verder krapper werd.

In haar rapport van vrijdag zei de BLS dat de niet-agrarische loonlijsten in de VS in mei met 559.000 zijn gestegen. Dit was een beter cijfer dan de 278k die in april werd uitgebracht. Het aantal was echter aanzienlijk lager dan de mediane schatting van 650k. Verder stegen de particuliere niet-agrarische loonlijsten met 492.000, slechter dan de verwachte 600.000.

Ondertussen bleef het aantal gemiddelde weekuren intact op 34,9 terwijl de participatiegraad daalde tot 61,6%. Het was niet allemaal somberheid. Ten eerste daalde het werkloosheidscijfer van 6,1% tot een postpandemisch laag id 5,8%, terwijl het gemiddelde uurloon steeg van 0,4% in april tot 2,0% in mei.

De USD/CAD reageerde ook op de relatief zwakke Canadese banencijfers. De werkloosheidsgraad van het land steeg van 8,1% in april tot 8,2% in mei, terwijl de participatiegraad daalde van 64,9% naar 64,6%.

In dezelfde periode verloor het land 68.000 banen, wat erger was dan het verwachte verlies van 20.000 banen. Het was niettemin beter dan de vorige daling van meer dan de vorige 207k. Statistics Canada schreef de situatie toe aan de lockdowns die in mei werden doorgevoerd.

USD/CAD vooruitzichten

USD/CAD
USD/CAD technische grafiek

Het USD/CAD paar daalde van het hoogste punt van de dag van 1.2132 naar 1.2080. Op de 4-uur grafiek wist het paar terug te gaan naar het dalende wigpatroon. Het bevindt zich ook op hetzelfde niveau als de 25 en 50-daagse gewogen voortschrijdende gemiddelden (WMA), terwijl de twee lijnen van de MACD lager wezen. Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven dalen terwijl traders nadenken over de zwakke banengegevens.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld