USD/NOK stijgt boven belangrijke weerstand na rentebesluit

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jun 17, 2021
  • De USD/NOK steeg donderdag na het laatste rentebesluit van de Norges Bank.
  • De bank liet de rente ongewijzigd en wees op een renteverhoging in het najaar.
  • De beslissing kwam een dag na de agressieve FOMC beslissing.

Het USD/NOK paar steeg naar het hoogste niveau sinds april na het laatste rentebesluit van Norges Bank. Het paar steeg naar 8.5400, wat meer dan 4% boven het laagste niveau van dit jaar was.

Norwegian krone chart
Noorse kroon grafiek

Besluit Norges Bank

De Noorse centrale bank was een van de vele banken die vandaag haar rentebesluit heeft genomen. De anderen zijn banken uit Zwitserland, Brazilië en Turkije.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In hun besluit van donderdag besloten leden van het monetairbeleidscomité de rentetarieven ongewijzigd te laten, aangezien het de economie bleef ondersteunen. De bank zei dat de economie vooruit blijft gaan nu de regering het vaccinatieproces heeft versneld.

Wat de inflatie betreft, merkte Norges Bank op dat de inflatie de afgelopen maand onder de doelstelling van 2% is gedaald. Het verwacht dat het de komende jaren onder dit niveau zal blijven vanwege de over het algemeen sterkere kroon.

Ondertussen zei de bank over de rentetarieven dat, hoewel lage rentetarieven ideaal zijn om het herstelproces te versnellen, ze het risico van financiële onevenwichtigheden met zich meebrengen. Het hield vol dat het in het vierde kwartaal van het jaar zal beginnen met verkrappen.

De USD/NOK rally was ook te danken aan de Federal Reserve die woensdag haar besluit nam. De bank besloot haar instrumenten voor pandemie-respons ongewijzigd te laten. De rentetarieven bleven tussen 0% en 0,25%, terwijl het maandelijkse tempo van de activa-aankopen zal doorgaan op $ 120 miljard per maand. De bank paste echter ook haar beleid aan door te laten doorschemeren dat ze in 2023 zal beginnen met het verhogen van de rentetarieven. Later dit jaar zal ze ook beginnen met het afbouwen van haar activa-aankopen.

Vooruitkijkend, zal het paar mild reageren op de laatste Amerikaanse werkloosheidsaanvragen die vandaag naar buiten zullen komen. Analisten verwachten dat de gegevens zullen aantonen dat de eerste claims zijn gedaald van 379k naar 359k, terwijl de aanhoudende claims daalden van 3,499 miljoen naar 3,43 miljoen.

USD/NOK technische analyse

USD/NOK
USD/NOK technische grafiek

De dagelijkse grafike laat zien dat het USD/NOK paar vandaag steeg. Het bewoog boven het belangrijke weerstandsniveau bij 8.400 waar het eerder moeite had om boven te komen. Het bewoog zich ook boven de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA), terwijl de MACD bleef stijgen. Daarom kan het paar na deze bullish uitbraak blijven stijgen, aangezien bulls zich richten op de volgende belangrijke weerstand bij 8.800, wat ongeveer 4% boven het huidige niveau is.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld