Houtprijzen: de daling was onvermijdelijk – Sherwood Lumber

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on jun 18, 2021
  • De houtprijzen zijn met 51,91% gedaald sinds medio mei.
  • De COO van Sherwood Lumber heeft verklaard dat de daling onvermijdelijk was.
  • De prijzen kunnen hoog blijven te midden van een verhoogde vraag en uitdagingen in de toeleveringsketen.

De houtprijzen blijven in een neerwaartse trend na het bereiken van een recordhoogte van $ 1.737 in mei. Volgens Kyle Little van Sherwood Lumber was de terugval onvermijdelijk. Little heeft opgemerkt dat de duik een teken is dat de markt zich terugtrekt nadat de prijzen een onhoudbaar niveau bereikten. Hij erkent echter dat een herstel op handen is vanwege de toegenomen vraag en uitdagingen in de toeleveringsketen.

Houtprijzen

COO van Sherwood Lumber over houtprijzen

De houtprijzen worden onder de $ 1.000 verhandeld, omdat ze in een neerwaartse trend blijven. Op het moment van schrijven stegen de futures op hout met willekeurige lengte met 4,13% op $ 900,7. Volgens de COO van Sherwood Lumber, Kyle Little, was de daling van het recordbedrag van $ 1.734 in mei onvermijdelijk. Sindsdien zijn de prijzen met ongeveer 51,91% gedaald.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Tijdens een interview met Fox Business’ Mornings met Maria verklaarde Little dat de houtprijzen een onhoudbaar prijsniveau hadden bereikt. Als zodanig was het een kwestie van tijd voordat de markt zich terugtrok. Tegelijkertijd heeft Little aangegeven dat een verhoogde vraag naar hout op handen is. Hij schrijft het toe aan de voortdurende uitdagingen in alle segmenten van zijn toeleveringsketen.

Vorige week verklaarde de Chief Executive van houtproducent Weyerhaeuser, Devin Stockfish: “Ik denk niet dat de houtprijs van $ 1.000 de nieuwe norm is. Maar dat gezegd hebbende, als u bedenkt hoeveel woningen we de komende drie, vijf, tien jaar in de VS moeten bouwen, dan is dat gewoon een aanzienlijke vraag naar houtproducten.”

Op hetzelfde platform voorspelden de leidinggevenden van houtproducent PotlatchDeltic dat de houtprijzen het komende jaar tussen $ 700 en $ 800 zullen blijven. Hoewel dit een aanzienlijke daling is ten opzichte van het huidige niveau, is het nog steeds hoger dan het pre-pandemische niveau van $ 639.

De daling van de houtprijzen komt op een moment dat het vertrouwen van huizenbouwers is gedaald tot het laagste niveau in 10 maanden. Volgens de National Association of Home Builders (NAHB) is de daling het gevolg van tekorten in de toeleveringsketen en de stijgende prijzen van verschillende grondstoffen. In juni kwam het huizenbouwersvertrouwen voor nieuwbouw eengezinswoningen uit op 81. Het cijfer komt neer op een daling van twee punten. Een waarde boven de 80 wijst echter nog steeds op een verhoogde vraag te midden van een verminderde voorraad op de huizenmarkt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld