Zijn Carvana aandelen een koop of verkoop na de downgrade van JPMorgan?

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jun 23, 2021
  • Carvana aandelen zijn in juni hersteld.
  • Het aandeel daalt nadat JPMorgan de rating van het bedrijf verlaagde.
  • Rajat Gupta verlaagde de rating van het aandeel op basis van een top op korte termijn.

De aandelenkoers van Carvana (NYSE: CVNA) daalde in premarket-handel nadat analisten van JPMorgan de rating van het bedrijf hadden verlaagd. Het aandeel daalde tot $ 308 vanaf het slot van dinsdag op $ 313, waardoor de totale marktkapitalisatie op meer dan £ 37 miljard ($ 53 miljard) kwam.

CVNA chart
CVNA grafiek

JPMorgan verlaagt rating Carvana

Carvana is uitgegroeid van een relatief klein bedrijf tot een van de grootste spelers in de autosector. De marktkapitalisatie is groter dan die van AutoNation, Carmax en Penske Automotive samen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het bedrijf maakt het relatief eenvoudig voor mensen om gebruikte auto’s te kopen. Klanten kopen een auto via de mobiele applicatie of website en halen deze op bij een van de verschillende locaties. Als alternatief kan het bedrijf het aan hen afleveren.

Dit bedrijfsmodel was relatief populair bij klanten, vooral tijdens de pandemie. Het bedrijf groeide zijn jaaromzet van meer dan $ 365 miljoen in 2016 tot meer dan $ 6,7 miljard in de afgelopen 12 maanden.

Carvana’s omzet bleef dit jaar groeien. De omzet groeide met 104% op jaarbasis, terwijl de GPU met meer dan $ 1.000 steeg. Carvana verkocht in het eerste kwartaal meer dan 92.457 auto’s, een stijging van 76%.

Door deze groei is Carvana relatief populair geworden onder beleggers, aangezien de aandelenkoers dit jaar met meer dan 22% is gestegen en met meer dan 2.600% sinds het een beursgenoteerd bedrijf is geworden.

De aandelenkoers van Carvana daalt woensdag nadat analisten van JP Morgan het aandeel hebben verlaagd. In een nota zei Rajat Gupta dat het aandeel een top op korte termijn had bereikt. Hij zei dat beleggers waarschijnlijk elders waarde zullen vinden.

Toch zijn andere analisten optimistisch over het CVNA aandeel. Onlangs noemden analisten van RBC Capital Markets Carvana als hun beste keuze. De analisten stelden hun aanvankelijke doel op $ 300, wat lager is dan de huidige $ 308. Die van Baird dreven het aandeel op tot een outperformance met een doelstelling van $335, terwijl die van Citigroup verwachten dat de aandelen zullen stijgen tot $375.

Carvana aandelenkoers voorspelling

Carvana stock
Carvana koers

De dagelijkse grafiek laat zien dat de aandelenkoers van CVNA in maart een recordhoogte bereikte van $ 322,96. Vervolgens trok het zich met meer dan 32% terug naar een dieptepunt van $ 219 in mei, terwijl de rotatie van lockdown naar heropening voortduurde. De aandelen zijn onlangs teruggekaatst en staan een paar punten onder het hoogste punt ooit.

Ze liggen ook iets boven de exponentiële voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen. Daarom vermoed ik dat de aandelen het bullish momentum zullen voortzetten terwijl beleggers proberen boven de all-time high van $322 te komen. Een beweging boven dit niveau zorgt ervoor dat het aandeel naar het volgende psychologische niveau van $ 350 springt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld