USD/CAD daalt lichtjes na sterke banencijfers in Canada

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jul 9, 2021
  • Het USD/CAD paar daalde na de laatste banengegevens in Canada.
  • De Canadese economie voegde in juni meer dan 237.000 banen toe.
  • Het paar daalde vanwege de algehele zwakkere Amerikaanse dollar.

De USD/CAD daalde na de relatief sterke Canadese banencijfers. Het paar ligt op 1.2495, wat meer dan 5% boven het laagste niveau deze maand is.

Vacatures in Canada

Het herstel van de Canadese economie versnelde in juni toen het land zijn heropeningsinspanningen opvoerde. Als gevolg daarvan voegde Canada in juni voor het eerst in twee maanden banen toe. Volgens het statistiekbureau voegde het land in juni meer dan 237.000 banen toe, na het verlies van meer dan 68.000 in mei. Het aantal deeltijdwerkers steeg met ruim 263k.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Als gevolg hiervan daalde het werkloosheidspercentage van het land van 8,2% in mei tot 7,8% in juni. In dezelfde periode steeg de participatiegraad van 64,6% naar 65%, een teken dat het relatief goed gaat met de economie. De verbetering van de Canadese arbeidsmarkt vond plaats toen het land begon met het beëindigen van de eerdere COVID beperkingen. De overheid heeft ook het vaccinatieproces opgevoerd.

Deze cijfers kwamen op een moment dat de Bank of Canada (BOC) haar toon op de economie heeft verlegd. In april werd het de eerste grote centrale bank die begon te verkrappen. Het deed dat door de omvang van de maandelijkse aankopen te verlagen van $ 5 miljard naar $ 4 miljard. Analisten verwachten dat het de komende twee jaar zal beginnen met het verhogen van de tarieven.

De USD/CAD reageert ook op de dalende Amerikaanse dollar terwijl de Amerikaanse obligaties zich terugtrekken. Het rendement op de benchmarkobligaties, dat omgekeerd evenredig is met de prijs, steeg met ruim 4% tot 1,35%. Dit herstel vond plaats nadat het rendement donderdag was gedaald tot het laagste punt in vier maanden van 1,25%.

Het USD/CAD paar zal later reageren op het laatste monetairbeleidsrapport van de Fed. Daarin zal de bank een update geven over de toestand van de economie en waar zij de rentetarieven ziet.

USD/CAD technische analyse

USD/CAD
USD/CAD grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat het USD/CAD paar deze week naar een hoogste punt in meerdere weken van 1.2590 sprong. Dit was het hoogste niveau sinds 26 april. Vandaag daalde het paar tot onder de belangrijke steun op 1.2490, het hoogste niveau op 21 juni. Het ligt ook iets boven de 50-daagse exponentiële en volumegewogen voortschrijdende gemiddelden. De twee lijnen van de MACD hebben ook een bearish crossover gemaakt. Toch vermoed ik dat het pair naar mijn mening de bullish trend zal hervatten, aangezien investeerders deze week proberen boven het hoogste punt te komen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld