GBP/USD gericht op lagere niveaus na sterke inflatiecijfers in de VS

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jul 13, 2021
  • Het GBP/USD paar daalde na de laatste Amerikaanse inflatiegegevens.
  • De headline CPI steeg in juni met meer dan 5,4%.
  • De focus verschuift naar de laatste VK CPI en VS PPI data gepland voor woensdag.

De GBP/USD daalde dinsdag toen investeerders reageerden op de laatste Amerikaanse consumenten inflatiegegevens en terwijl de Delta variant zich bleef verspreiden. Het paar daalde naar 1.3840, wat deze week 0,50% onder het hoogste niveau was.

Amerikaanse consumenteninflatiegegevens

De consumentenprijzen in de VS stegen in juni terwijl het land zich verder herstelde. Volgens het Bureau of Labor Statistics (BLS) steeg de totale CPI in juni met 0,9%, na een stijging met 0,6% in de voorgaande maand. Deze stijging leidde tot een stijging van 5,4% op jaarbasis, wat aanzienlijk boven de doelstelling van de Federal Reserve van 2,0% ligt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Verdere gegevens toonden aan dat de kern-CPI, die de volatiele voedsel- en energieprijzen buiten beschouwing laat, in juni met 0,9% is gestegen, na in mei met 0,7% te zijn gestegen. Dit leidde tot een stijging op jaarbasis van 4,5%, het hoogste niveau in meer dan tien jaar.

De consumentenprijzen zijn gestegen, geholpen door een sterke vraag naarmate de Amerikaanse economie weer opengaat. Verder is er een voortdurende patstelling in de scheepvaart geweest naarmate meer landen vanuit Azië blijven kopen. Uit door China gepubliceerde gegevens bleek inderdaad dat de export en import met respectievelijk 32,2% en 36,7% stegen. De prijzen van elektronica en auto’s zijn gestegen door het aanhoudende chiptekort.

De BLS zal woensdag de laatste Amerikaanse PPI gegevens publiceren. Economen verwachten dat uit de gegevens blijkt dat de totale PPI met 0,6% is gestegen op MoM-basis, wat leidt tot een stijging van 6,8% op jaarbasis.

Vooruitblikkend, zal de GBP/USD reageren op de laatste consumenteninflatiegegevens uit het VK die woensdag naar buiten zullen komen. Uit de gegevens blijkt dat de Britse CPI in juni met 2,2% is gestegen, na in mei met 2,1% te zijn gestegen. De kern-CPI zal naar verwachting met 2,0% stijgen.

GBP/USD technische analyse

GBP/USD
GBP/USD grafiek

De 4-uur grafiek laat zien dat het GBP/USD paar aanzienlijk daalde na de laatste Amerikaanse inflatiegegevens. Het is verplaatst naar de 50 en 25-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA). Het paar lijkt ook een dubbele top patroon te hebben gevormd, wat meestal een bearish signaal is.

Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven dalen, aangezien bears zich richten op de volgende belangrijke steun op 1.3740, het laagste niveau op 8 juli. Aan de andere kant zal een beweging boven de 1.3950 deze voorspelling ongeldig maken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld