NZD/USD: Hoe hoog kan de kiwi stijgen?

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jul 14, 2021
  • Het NZD/USD paar steeg scherp na de agressieve RBNZ beslissing.
  • De bank liet de rente ongewijzigd op 0,25%.
  • Het gaf ook aan dat het het LSAP programma later deze maand zal beëindigen.

Het NZD/USD paar herstelde zich in de vroege handel na het agressieve rentebesluit van de Reserve Bank of New Zealand (RBNZ). Het steeg van het laagste punt van dinsdag op 0,6917 naar meer dan 0,7020.

RBNZ rentebesluit

Nieuw-Zeeland had een van de beste COVID reacties ter wereld. Het land registreerde slechts enkele besmettingen en ongeveer 25 doden. Daarom hielp deze groei het land om een relatief sterker herstel op te zetten dan sommige van zijn soortgenoten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Tegen deze achtergrond hield de RBNZ haar laatste monetaire beleidsvergadering. Daarin besloot de bank de rente onveranderd te laten op het laagste punt van 0,25%. De bank liet ook de financiering voor het uitleenprogramma intact.

Tegelijkertijd heeft de RBNZ besloten om het Large Scale Asset Purchase (LSAP) programma voor 23 juli van dit jaar te beëindigen. Het schreef dit toe aan het feit dat de economie van het land het beter doet dan verwacht. Deze trend zal zich waarschijnlijk voortzetten als de cruciale dienstensector weer opengaat. Het zei:

“Het Comité was het ermee eens dat verdere aankopen van activa in het kader van het LSAP programma niet langer nodig waren voor monetaire beleidsdoeleinden en gaf het personeel opdracht om de aankopen tegen 23 juli 2021 stop te zetten.”

In de verklaring vermeldde de bank dat binnenlandse bestedingen en export hebben bijgedragen aan het compenseren van het verlies aan toerisme. Het merkte ook op dat de arbeidsmarkt relatief sterker was dan verwacht.

De prijsactie van NZD/USD hielp een deel van de verliezen van dinsdag weg te werken nadat de VS de laatste consumenteninflatiegegevens had gepubliceerd. Uit de cijfers bleek dat de Amerikaanse inflatie in juni met 5,4% steeg, terwijl de kern-CPI met 4,6% steeg. Dit waren de hoogste cijfers in decennia.

Daarom zullen de inflatiegegevens van de VS de Federal Reserve onder druk zetten om agressiever te gaan schakelen. Het paar zal reageren op een verklaring van Jerome Powell en het nieuwste Beige Book.

NZD/USD technische analyse

NZD/USD technische grafiek

De 1-uur grafiek laat zien dat de NZD/USD begin deze week een dubbele top patroon vormde op 0.700. Het daalde tot onder zijn neklijn op 0,6950 na de inflatiegegevens van de VS op dinsdag. Het paar draaide deze prijsactie vervolgens terug tijdens de Aziatische sessie na de laatste RBNZ beslissing. Het is boven het voortschrijdend gemiddelde over 25 en 50 periodes gestegen, terwijl de Relatieve Sterkte Index (RSI) dicht bij het overboughtniveau is gekomen. Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven stijgen, aangezien bulls zich richten op de volgende belangrijke weerstand op 0,7050.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld