GBP/USD prognose voorafgaand aan de FOMC rentebeslissing

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jul 28, 2021
  • Het GBP/USD paar bleef stabiel onder een belangrijke weerstand.
  • Het FOMC zal naar verwachting haar instrumenten voor de respons op pandemie ongewijzigd laten.
  • Het paar reageerde ook op de relatief zwakke huizenprijsindexcijfers in het VK.

De GBP/USD prijs veranderde weinig toen beleggers wachtten op het laatste besluit van de Federal Reserve. Het handelt op 1,3877, wat vorige week ongeveer 2,30% boven het laagste niveau was.

Britse economie vertraagt

Het GBP/USD paar aarzelde nadat de recente gegevens aantoonden dat de huisvestingssector van het land begon te vertragen. Volgens de Nationwide Society zijn de huizenprijzen in juli met 0,5% gedaald, nadat ze in de voorgaande maand met 0,7% waren gestegen. Deze stijging was lager dan de mediane schatting van 0,6% stijging. Hierdoor stegen de prijzen op jaarbasis met 10,5%. Dit was lager dan de geschatte 12,1% en de stijging van de vorige maand van 13,4%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De zwakte van de huizenprijzen kwam vooral door het recente besluit van de regering om de vrijstelling van zegelrecht af te schaffen. Analisten verwachten dat de dalende trend zich op korte termijn zal voortzetten aangezien de meeste mensen die een huis wilden kopen al een huis hadden gekocht. Bovendien zijn de prijzen nog steeds meer dan 20.000 pond hoger dan voordat de pandemie begon. Donderdag publiceert de Bank of England de laatste hypotheekgegevens.

Het GBP/USD paar zal vervolgens reageren op het laatste rentebesluit van de Federal Reserve dat tijdens de Amerikaanse sessie naar buiten zal komen. Economen verwachten dat de bank de rente ongewijzigd laat tussen 0% en 0,25%. De bank verwacht de rente in 2023 te verhogen.

Het centrale thema tijdens deze bijeenkomst is het afbouwen. Analisten verwachten dat Jerome Powell een neutrale kijk zal hebben, aangezien de VS een nieuwe golf van coronavirus ziet. Deze golf treft mensen die zijn gevaccineerd en niet-gevaccineerd. Voorafgaand aan de nieuwe uitbraak verwachtten de meeste analisten dat de bank tijdens deze vergadering zou aangeven wanneer de afbouw zal beginnen.

GBP/USD voorspelling

GBP/USD

De 4-uur grafiek laat zien dat de GBP/USD de afgelopen week aanzienlijk is hersteld. Ondertussen is het paar boven de 50 en 100-daagse voortschrijdende gemiddelden gestegen, terwijl oscillatoren zoals de Relatieve Sterkte en Vigor index naar boven zijn gekanteld. Het nadert ook de volgende belangrijke weerstand op 1.3900.

Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven stijgen in de richting van de FOMC beslissing. Maar aangezien een gematigde Fed al is ingeprijsd, bestaat de mogelijkheid dat het paar zal dalen, zelfs als de bank gematigd klinkt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld