Is de USD/CHF een koop of verkoop na zwakke BBP cijfers van de VS?

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on jul 29, 2021
  • Het USD/CHF paar daalde naar het laagste niveau sinds 17 juli na het laatste Fed besluit.
  • Het paar reageerde ook op de sterke BBP cijfers van de VS.
  • Uit de cijfers bleek dat de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal met 6,5% groeide.

Het USD/CHF paar daalde naar het laagste niveau sinds 17 juni na het laatste rentebesluit van de Federal Reserve en de BBP gegevens van het Amerikaanse Q2. Het paar daalde naar 0.9072, wat dit jaar ongeveer 2% onder het hoogste niveau was.

Amerikaanse BBP gegevens

De Amerikaanse economie deed het relatief goed in het tweede kwartaal, omdat meer staten overgingen om te heropenen en naarmate gezondheidsfunctionarissen hun vaccinatieproces intensiveerden. Het exacte groeipercentage werd donderdag onthuld toen het statistiekbureau de laatste Amerikaanse BBP gegevens publiceerde.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Uit de cijfers bleek dat de economie in het tweede kwartaal met 6,5% groeide, nadat deze in het eerste kwartaal met 6,3% was gestegen. Deze groei was beduidend lager dan de mediane schatting van 8,5%. Deze groei werd vooral gedreven door een stijging van de consumentenbestedingen. De reële consumentenbestedingen stegen in het tweede kwartaal met 11,5% naarmate meer mensen weer aan het werk gingen.

Verder hielpen bedrijfsinvesteringen, overheidsuitgaven en de algemene buitenlandse vraag de Amerikaanse economie te verbeteren. Ondertussen stegen de prijzen van de persoonlijke consumptieve bestedingen met 6,4%, terwijl de core PCE met 6,10% steeg. Het PCE-cijfer is het favoriete inflatie instrument van de Fed.

Het herstel van de Amerikaanse economie zal naar verwachting in het derde kwartaal voortzetten. De aanhoudende golf van de COVID pandemie zou het herstel echter kunnen doen ontsporen, vooral als staten nieuwe lockdowns instellen.

Het USD/CHF paar daalde ook vanwege het laatste rentebesluit van de Fed. De bank heeft in haar vergadering van juli besloten de rente tussen 0% en 0,25% te laten. De leden hebben zich er ook toe verbonden om in de volgende vergaderingen te beginnen met beraadslagingen over het afbouwen van kwantitatieve versoepeling. Analisten interpreteerden dit als volgt dat de besprekingen in december beginnen en dat de bank in januari begint af te bouwen.

Vooruitkijkend zal het USD/CHF paar reageren op de laatste Zwitserse voorlopende indicatoren en US juni PCE cijfers die op vrijdag gepubliceerd worden.

Technische vooruitzichten USD/CHF

USD/CHF

De USD/CHF vormde deze maand een dubbele top patroon op 0,9230. Deze week slaagde het erin om onder de neklijn te komen op 0,9150. Het daalde ook tot onder de belangrijke steun op 0.9115, het laagste niveau op 15 juli. Het paar daalde ook onder de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA), terwijl de Stochastic oscillator onder het oversold niveau is bewogen. Daarom is de weg van de minste weerstand voor het paar lager. Als dit gebeurt, is het volgende referentieniveau 0,9000.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld