DXY: voorspelling van de dollarindex voor augustus 2021

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on aug 2, 2021
  • De DXY wist de winst van juli uit.
  • De index reageert op de laatste uitbraak van COVID in de VS.
  • We leggen uit wat u deze maand in augustus kunt verwachten.

De Amerikaanse dollarindex (DXY) wist alle winsten van vorige week juli teniet. De index begon de maand op $ 92,38 en steeg toen naar een hoogtepunt van $ 93,20. Vervolgens eindigde het de maand op $ 92, wat 1,20% onder het maandelijkse hoogtepunt was.

Voorspelling van de Amerikaanse dollarindex

De dollarindex zweeft in de buurt van het laagste niveau sinds 6 juli, terwijl beleggers nadenken over de COVID situatie in de VS. Uit gegevens van de CDC blijkt dat het aantal besmettingen in de VS de afgelopen weken flink is gestegen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het zevendaags voortschrijdend gemiddelde van nieuwe besmettingen is opgelopen tot ruim 66.000, wat fors hoger is dan in de voorgaande weken. En de situatie zal erger worden naarmate de vaccinatiegraad daalt.

Het is tegen deze achtergrond dat het Federal Open Market Committee (FOMC) vorige week besloot om de rente ongewijzigd te laten en klonk soepel. De bank zei niet op korte termijn te overwegen de rente te verhogen. Ook toonden de donderdag gepubliceerde gegevens aan dat het BBP van de VS in het tweede kwartaal langzamer steeg dan verwacht.

Vooruitkijkend zal de Amerikaanse dollar reageren op de laatste non-farm payrolls (NFP). De gegevens zullen naar verwachting aantonen dat de economie in juli meer dan 900.000 banen heeft toegevoegd toen de vraag naar arbeiders toenam. Dit zal een beter aantal zijn dan de toevoegingen van juni van meer dan 850k. Tegelijkertijd zal de werkloosheid naar verwachting dalen van 5,9% naar 5,7%.

De index zal ook reageren op de meest recente PMI cijfers van de Amerikaanse productie en diensten. De twee cijfers zullen naar verwachting iets afnemen ten opzichte van de vorige maand. Bovendien zal de DXY reageren op de laatste inflatieverwachtingen uit de VS.

DXY voorspelling

Dollar index

De dagelijkse grafiek laat zien dat de dollarindex in juli steeg tot $ 93,20. Dit was een opmerkelijk niveau aangezien het in maart dicht bij het hoogste niveau lag. De index trok zich toen terug naar $ 91,75. De index lijkt een cup-and-handle patroon te hebben gevormd, wat meestal een bullish signaal is. Het is ook iets onder de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 15 dagen gedaald. Daarom zal het paar in juli waarschijnlijk hoger boven de weerstand uitkomen op $93.40. Als dit gebeurt, is het volgende belangrijke niveau om naar te kijken $ 95.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld