GBP/USD prognose voorafgaand aan BOE besluit en NFP gegevens

Door:
op Aug 3, 2021
Listen
  • De GBP/USD is gestegen in de aanloop naar een drukke week.
  • De Bank of England publiceert donderdag een hun besluit.
  • De VS zal vrijdag de niet-agrarische loonlijst gegevens publiceren.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

De GBP/USD prijs kantelde hoger toen traders zich opnieuw concentreerden op de aanstaande Amerikaanse non-farm payrolls (NFP) en het rentebesluit van de Bank of England (BOE). Het paar handelt op 1.3925, wat iets hoger is dan het dieptepunt van deze week op 1.3875.

BOE beslissing en NFP gegevens

Copy link to section

De BOE begint woensdag aan haar tweedaagse vergadering over het monetaire beleid en publiceert haar besluit op donderdag. De beslissing komt op een moment dat het VK de meeste COVID-19 beperkingen heeft opgeheven en het grootste deel van de bevolking heeft gevaccineerd.

Deze acties hebben geleid tot een sterk herstel, zoals blijkt uit de PMI gegevens van de Britse productie van deze week. Uit de cijfers bleek dat de PMI voor de verwerkende industrie daalde van 63,9 in juni tot 60,9 in juli. Hoewel dit een daling was, bleef het in de expansieve zone.

Het VK ziet echter ook een nieuwe golf van het virus, geleid door de Delta variant. Het land bevestigt elke dag meer dan 20.000 nieuwe gevallen. Daarom zal deze trend waarschijnlijk een negatief effect hebben op de belangrijke dienstensector.

  • Save

Analisten verwachten dat de BOE de rente ongewijzigd laat op 0,10%, waar ze de afgelopen maanden waren. Tegelijkertijd zal de bank het huidige tempo van het programma voor de aankoop van activa van 875 miljard pond handhaven en een afwachtende houding aannemen. Vóór de nieuwe golf verwachtten veel analisten dat de bank zou signaleren dat ze binnenkort zal afbouwen.

De GBP/USD zal ook reageren op de laatste Amerikaanse werkgelegenheidscijfers die voor de komende drie dagen zijn gepland. Woensdag publiceert ADP de particuliere loongegevens. Economen verwachten dat deze cijfers zullen aantonen dat de economie meer dan 800.000 banen heeft gecreëerd. Donderdag publiceert het Bureau of Labor Statistics (BLS) de meest recente eerste aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen.

Tot slot, op vrijdag, zal het bureau de laatste non-farm payrolls (NFP) gegevens vrijgeven. De gegevens zullen naar verwachting aantonen dat de economie meer dan 900.000 banen heeft toegevoegd, terwijl het werkloosheidspercentage is gedaald tot 5,7%.

GBP/USD technische analyse

Copy link to section
GBP/USD
  • Save

De GBP/USD prijs sprong vorige week naar 1,3983 en trok vorige week terug naar 1,3878. Het handelt op het niveau van 1.3925, wat iets boven de belangrijke weerstand op 1.3900 ligt. Het is ook boven de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen gestegen, wat een bullish opstelling is. Het paar heeft ook een omgekeerd hoofd- en schouderspatroon gevormd. Daarom zal het paar waarschijnlijk hoger uitkomen, aangezien bulls zich richten op de weerstand op 1.4050.

  • Save
  • Save