DXY: Dollarindex blijft stabiel na de Amerikaanse inflatiegegevens

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on aug 9, 2021
  • De Amerikaanse dollarindex bleef stabiel na de laatste Amerikaanse inflatiegegevens.
  • Analisten verwachten dat de inflatie in het land boven de 2% blijft.
  • De index herstelde zich na de sterke werkgelegenheidscijfers.

De Amerikaanse dollarindex (DXY) hield stand toen investeerders nadachten over de geweldige niet-agrarische loonlijsten en de komende Amerikaanse inflatiegegevens. De index bleef op $ 92,80, het hoogste niveau sinds 26 juli.

Voorspelling van de Amerikaanse dollarindex

De Amerikaanse dollarindex houdt stand terwijl de rente op Amerikaanse obligaties stijgt. Het rendement op 10-jarige obligaties steeg voor de vijfde dag op rij tot 1,29%, aangezien de markt nadacht over de vlekkeloze niet-agrarische loonlijsten. Uit de cijfers bleek dat de Amerikaanse economie in juli meer dan 943.000 banen creëerde terwijl de economie zich verder herstelde. De werkloosheid daalde tot 5,3%, terwijl de lonen met 4,0% stegen. Al deze statistieken waren beter dan de gemiddelde schattingen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De volgende belangrijke katalysator voor de DXY zullen de komende Amerikaanse inflatiecijfers zijn die woensdag naar buiten komen. Economen verwachten dat uit de cijfers blijkt dat de totale prijzen in augustus met 5,3% zijn gestegen, na een stijging met 5,4% in de voorgaande maand.

Ook verwachten ze dat de kernprijzen die voedsel en energie onttrekken, voor de tweede achtereenvolgende maand met meer dan 4% stijgen. Een sterker inflatiecijfer is goed voor de dollarindex omdat het de kans vergroot dat de Federal Reserve haar beleid eerder dan verwacht verstrakt.

Ondertussen houdt de Amerikaanse dollarindex stand terwijl beleggers het infrastructuurpakket op de voet volgen. De Senaat nam dit weekend een procedurele motie aan. De kans bestaat dus dat het wetsvoorstel later deze week wordt aangenomen. Toch zal de impact van dit pakket op de economie relatief beperkt zijn, aangezien het over een periode van tien jaar zal worden geïmplementeerd. Verder is slechts de helft van deze fondsen nieuw, terwijl de rest afkomstig is van herbestemde fondsen.

De DXY zal ook reageren op de laatste Britse BBP cijfers die donderdag naar buiten komen. Deze cijfers zijn opmerkelijk omdat de pond sterling een belangrijk onderdeel van de index vormt.

DXY technische analyse

Dollar index

De 4-uur grafiek laat zien dat de DXY index vorige week onder het stijgende kanaal uitbrak. Het daalde vervolgens naar een dieptepunt van $ 91,83, wat langs het 38,2% Fibonacci retracementniveau was. Daarna kaatste het terug naar $ 92,90 na de sterke niet-agrarische loonlijsten. Het steeg ook boven de 25 en 50-daagse voortschrijdende gemiddelden, terwijl de Stochastic oscillator naar het overboughtniveau van 75 bewoog. Daarom zal de index waarschijnlijk het bullish momentum behouden, aangezien beleggers zich richten op de volgende belangrijke weerstand op $93,20.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld