NZD/USD: Dit is waarom de kiwi daalde na sterke detailhandel verkoop

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on aug 10, 2021
  • De NZD/USD daalde ondanks relatief sterke detailhandelsverkopen.
  • De verkoop van elektronische kaarten in het land steeg met 4,7% op jaarbasis.
  • De daling vond plaats na de relatief sterkere Amerikaanse dollar.

Het NZD/USD paar daalde scherp, zelfs na de relatief positieve detailhandelsverkopen in Nieuw-Zeeland. Het paar daalde naar 0.6975, wat aanzienlijk lager was dan het hoogste punt van vorige week op 0.7088.

Detailhandel in Nieuw-Zeeland

De economie van Nieuw-Zeeland staat er goed voor. Het land heeft de afgelopen maanden geen enkel COVID geval gemeld en veel bedrijven zijn momenteel open. De enige uitdaging voor het land is dat de toeristische sector onder druk blijft staan, aangezien de regering haar luchthavens nog moet heropenen voor de meeste landen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De NZD/USD prijs zakte dinsdag terug, zelfs nadat het land de relatief sterke economische cijfers had gepubliceerd. Volgens Statistics New Zealand is de kaartverkoop in juli met 0,9% gestegen, na een stijging met 0,9% in de voorgaande maand. De omzet steeg met 4,7% op jaarbasis. Precies, Nieuw-Zeelanders gaven in juli meer dan N$ 8.528 miljard uit, wat ongeveer N$ 77 miljoen hoger was dan de vorige maand.

De totale bestedingen stegen in alle segmenten behalve de dienstensector, die een daling van 0,5% zag. De beste presteerder was kleding, gevolgd door brandstof, verbruiksgoederen en motorvoertuigen.

Andere recente cijfers uit Nieuw-Zeeland waren relatief sterk. Zo daalde de werkloosheid in het tweede kwartaal fors tot 4,0% terwijl het land zich verder herstelde. Deze daling was aanzienlijk lager dan de 5,3% in het voorgaande kwartaal.

Daarom was de zwakte van de NZD/USD voornamelijk te wijten aan de relatief sterke Amerikaanse dollar. De dollar is recentelijk gestegen na de sterke Amerikaanse niet-agrarische loonlijsten. Uit de gegevens bleek dat de Amerikaanse economie in juli meer dan 940.000 banen heeft toegevoegd en dat het werkloosheidspercentage is gedaald tot 5,3%. Het paar zal vervolgens reageren op de laatste Amerikaanse inflatiegegevens dat wordt woensdag gepubliceerd.

NZD/USD technische analyse

NZD/USD

De NZDUSD prijs stond onder intense druk nadat deze vorige week naar een hoogtepunt van 0,7088 was gestegen. Het paar brak onder de belangrijkste steun op 0,7044, wat het hoogste niveau was op 15 juli. Het bewoog onder de 25 en 50-daagse voortschrijdende gemiddelden, terwijl de Relatieve Sterkte Index (RSI) in een neerwaartse trend zat.

Daarom zal het paar waarschijnlijk de bearish trend handhaven, aangezien investeerders zich richten op de volgende belangrijke ondersteuning op 0,6922. Een beweging boven de nu weerstand op 0,7045 zal dit bearish proefschrift ongeldig maken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld