GBP/USD stijgt nu de consumenteninflatie in de VS stabiel blijft

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on aug 11, 2021
  • Het neerwaartse momentum van het GBP/USD paar versnelde na de Amerikaanse inflatiegegevens.
  • De Amerikaanse inflatie steeg in juli met 5,4%, terwijl de kern-CPI met 4,3% steeg.
  • De volgende belangrijke katalysator zullen de Britse BBP gegevens zijn.

De GBP/USD prijs herstelde zich na de relatief gemengde Amerikaanse consumenteninflatiegegevens (CPI). Het paar daalde naar 1.3800, het laagste niveau sinds 27 juli.

Amerikaanse consumenteninflatie

De consumentenprijzen bleven in april aantrekken toen de economie zich herstelde. De totale CPI bleef in juli onveranderd op 5,4%. Deze stijging was beter dan de mediane schatting van 5,3%. Op maandbasis daalde de CPI van 0,9% naar 0,5%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Ondertussen daalde de kern-CPI, die de consumentenprijzen volgt maar volatiele voedings- en energieproducten niet meerekent, van 4,5% in juni tot 4,3% in juli. Op maandbasis daalde de kern-CPI van 0,9% naar 0,3%.

Deze cijfers zijn nog steeds aanzienlijk hoger dan de doelstelling van de Federal Reserve van 2,0%. Toch is er in de afgelopen FOMC beslissingen volgehouden dat de voortdurende stijging van de consumentenprijzen tijdelijk is. Het verwacht dat de prijzen zich de komende maanden zullen terugtrekken naar de doelstelling van 2,0%.

In het algemeen werd de inflatie gedreven door de stijgende grondstofprijzen en het aanhoudende tekort aan arbeidskrachten en onderdelen in belangrijke sectoren. Zo heeft de automarkt nog steeds te lijden van het chiptekort. In de recente winstresultaten voorspelden sommige bedrijven dat het tekort aanhoudt tot 2023. Als gevolg hiervan zijn de prijzen van nieuwe en gebruikte auto’s gestegen.

Ondertussen zijn er aanhoudende logistieke problemen op zee, waar logistieke bedrijven hun prijzen hebben verhoogd. Havens zien ook uitdagingen omdat meer werknemers werkloos blijven vanwege het virus.

Vooruitkijkend, zullen de volgende belangrijke katalysator voor de GBP/USD prijs de Britse BBP cijfers zijn die donderdag naar buiten komen. Analisten verwachten dat de economie in het tweede kwartaal herstelde toen de regering de meeste van haar beperkingen ophief.

GBP/USD technische analyse

GBP/USD

De 4-uur grafiek laat zien dat het neerwaartse momentum van het GBP/USD paar op woensdag vervaagde na de laatste inflatiegegevens. Dat was opmerkelijk omdat de prijs erin slaagde onder de onderkant van het dalende kanaal te komen. Deze trend maakte het bullish vlagpatroon dat zich recentelijk heeft gevormd ongeldig.

De GBPUSD bewoog ook onder de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen. De twee indicatoren maakten zelfs een bearish crossover.

Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven dalen, aangezien bears zich richten op de volgende belangrijke steun op 1.3750, vóór de Britse BBP gegevens. Deze weergave wordt ongeldig als de prijs boven de weerstand op 1.3850 komt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld