NZD/USD handelt zijwaarts voor het rentebesluit van de RBNZ

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on aug 13, 2021
  • Het NZD/USD paar handelde zijwaarts vooruitlopend op de RBNZ beslissing.
  • De bank geeft op 18 augustus haar besluit.
  • Analisten verwachten dat het zijn eerste renteverhoging zal realiseren sinds het begin van de pandemie.

De NZD/USD bleef zijwaarts handelen terwijl investeerders zich opnieuw concentreerden op het aanstaande besluit van de Reserve Bank of New Zealand (RBNZ) en de heropening van het land. Het paar heeft het ook moeilijk nu de Delta variant zich blijft verspreiden in de regio Azië-Pacific.

RBNZ besluit vooruit

De economie van Nieuw-Zeeland heeft zich sterk hersteld vanwege de stijgende vraag naar de belangrijkste landbouwproducten van het land. Ook is het hersteld doordat het land de afgelopen maanden geen COVID besmettingen heeft gehad.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Als gevolg hiervan heeft het land onlangs sterke economische cijfers gepubliceerd. De werkloosheid is de afgelopen maanden fors gedaald. Ook zijn de detailhandelsverkopen in Nieuw-Zeeland gestegen, terwijl het land zijn import en export is blijven vergroten.

De grootste zorg voor Nieuw-Zeeland is dat het land te lijden heeft gehad van weinig reizen. Dit heeft veel van zijn restaurants en hotelindustrie zien lijden. Toch zou dit snel kunnen veranderen nu het land de weg uitzet om te heropenen.

In een verklaring zei de regering dat ze de uitrol van het vaccin zal versnellen en dan begin 2022 een gefaseerde heropening zal starten. De landsgrenzen zijn gesloten sinds het begin van de pandemie en de lokale bevolking die terugkeert uit het buitenland moet zich isoleren.

De volgende belangrijke katalysator voor de NZD/USD zal het aanstaande rentebesluit van de RBNZ zijn. Analisten van ING verwachten dat de centrale bank in deze vergadering de rente met 25 basispunten zal verhogen. Als dit gebeurt, wordt het het eerste ontwikkelde land dat de rente verhoogt. De bank beëindigde haar kwantitatieve versoepeling in juli.

Dit komt vooral omdat het land al naar het pre-pandemische niveau is gegaan. Zo is het aantal werkenden gestegen tot ruim 2,78 miljoen, wat hoger is dan het pe-pandemische niveau van 2,715 miljoen. De inflatie is gestegen van 1,9% naar 3,3%.

NZD/USD technische analyse

NZD/USD

Het NZD/USD paar stond de afgelopen dagen onder druk. Het paar is gestegen van een hoogtepunt van 0,7088 op 8 augustus naar de huidige 0,700. Gaandeweg is het paar onder het belangrijke niveau op 0,7045 gekomen. Het is ook onder de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen gedaald. Het is ook iets boven de halslijn van het dubbele toppatroon. Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven dalen als bears zich richten op de onderkant van het kanaal op 0,6922.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld