NZD/USD voorspelling terwijl Nieuw-Zeeland een nieuwe lockdown onthult

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on aug 17, 2021
  • Het NZD/USD paar daalde dinsdag scherp.
  • Het trok zich terug nadat Nieuw-Zeeland een nieuwe lockdown had aangekondigd.
  • Het paar zal ook reageren op het laatste rentebesluit van de RBNZ.

De NZD/USD prijs stortte dinsdag in nadat de regering van Nieuw-Zeeland een nieuwe lockdown had bevolen na het eerste COVID geval in maanden. Het paar daalde naar 0,6900, het laagste niveau sinds 28 juli.

NZD/USD

Nieuw-Zeeland op slot

De Nieuw-Zeelandse dollar, beter bekend als de kiwi, daalde dinsdag nadat de regering een nieuwe lockdown aankondigde. Dit gebeurde nadat het land het eerste lokaal overgedragen COVID geval in zes maanden bevestigde.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De aankondiging was een grote tegenslag voor de regering van Jacinda Arden, die plannen heeft gemaakt om het land te heropenen. De regering is onlangs ook begonnen met een plan om de meeste inwoners te vaccineren.

Nieuw-Zeeland en Australië hanteren dezelfde strategie om COVID-19 aan te pakken. Ze plaatsen meestal lockdowns wanneer er een nieuwe zaak naar voren komt. Ze gebruiken de lockdown meestal om contact op te sporen om de verspreiding van de ziekte te vertragen.

De aankondiging is opmerkelijk omdat het een dag eerder kwam dan de laatste Reserve Bank of New Zealand (RBNZ) rentebesluit. Voor deze uitbraak verwachtten analisten dat de bank de rente met ongeveer 0,25% zou verhogen. Bovendien ondersteunen recente gegevens de economie.

Uit de werkgelegenheidscijfers bleek bijvoorbeeld dat Nieuw-Zeeland de meeste banen heeft terugverdiend die het tijdens de pandemie verloor. De invoer en uitvoer zijn ook gestegen, terwijl de inflatie boven de RBNZ doelstelling van 2,0% is gestegen.

Daarom zal de NZD/USD reageren op de verklaring van de RBNZ voor woensdag. Tegelijkertijd zal het paar reageren op de laatste Amerikaanse detailhandelsverkopen en een verklaring van Jerome Powell, de voorzitter van de Federal Reserve. Hij zal naar verwachting hints geven over wat de bank de komende maanden van plan is te doen. Sommige Fed functionarissen zoals Mary Daly en Rober Kaplan hebben al gehint op aanscherping.

NZD/USD voorspelling

NZD/USD

Het NZD/USD paar daalde dinsdag scherp toen Nieuw-Zeeland weer op slot ging. Op de 4-uur grafiek slaagde het paar erin om onder de belangrijkste ondersteuning te komen op 0,6920. Dit was een opmerkelijk niveau aangezien het het laagste niveau was sinds 21 juni. Het paar is er ook in geslaagd om onder de exponentiële voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 perioden te komen.

De Relatieve Sterkte Index (RSI) is ook gestegen naar het oversoldniveau van 30. Daarom, hoewel het paar kan blijven dalen, is er een mogelijkheid dat het een opluchting zal krijgen als investeerders nadenken over de lockdowns in Nieuw-Zeeland.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld