USD/CAD prognose nu het het laatste deel van het cup-and-handle patroon vormt

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on aug 23, 2021
  • De USD/CAD prijs trok zich terug in de vroege handel.
  • Het daalde naar 1,2775, wat lager was dan het hoogste punt van vorige week op 1.2950.
  • Het paar kan blijven vallen en later deze week weer opveren.

De USD/CAD prijs deed een deel van de winst van vorige week teniet toen de dollar daalde en de prijs van ruwe olie herstelde. Het paar daalde naar 1.2775, wat iets lager was dan het hoogste punt van vorige week op 1.2950.

COVID risico’s nemen af

Het USD/CAD paar steeg vorige week toen de angst voor de COVID-19 pandemie hoog bleef. De situatie verslechterde nadat Nieuw-Zeeland een lockdown aankondigde nadat het slechts één geval had bevestigd. Als gevolg daarvan haastten beleggers zich naar de veiligheid van de Amerikaanse dollar, terwijl de prijzen van ruwe olie en andere grondstoffen zich terugtrokken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het paar daalde maandag toen de Amerikaanse dollar zich terugtrok. De Amerikaanse dollarindex, die het rendement van de dollar volgt, daalde met 0,20%. De valuta daalde ten opzichte van de meeste valuta’s, waaronder de euro, de pond sterling en de Japanse yen.

Ondertussen is de prijs van ruwe olie fors gestegen. Brent, de wereldwijde benchmark, steeg met meer dan 1% tot $ 65,56, terwijl West Texas Intermediate (WTI) met meer dan 1,75% steeg tot $ 63,23. De olieprijzen hebben een impact op de Canadese dollar omdat Canada een van de grootste olieproducenten en -exporteurs ter wereld is.

De USD/CAD zal reageren op de laatste Amerikaanse bestaande huizenverkopen. Uit de gegevens blijkt dat de totale verkopen zijn gedaald van 5,86 miljoen in juni tot 5,80 miljoen in juli. Vorige week bleek uit cijfers van het Census Bureau dat het aantal bouwvergunningen in de VS in juli toenam, terwijl het aantal woningbouwprojecten afnam.

De woningmarkt kampt met aanzienlijke aanbodproblemen, mede door de hoog blijvende bouwkosten.

Het paar zal ook reageren op de flash-PMI cijfers voor productie en diensten die tijdens de Amerikaanse sessie naar buiten zullen komen. Uit deze cijfers blijkt dat de twee sectoren het in augustus relatief goed hebben gedaan.

USD/CAD technische analyse

USD/CAD

Vorige week sprong het USD/CAD paar naar 1.2945, het hoogste niveau in een paar maanden. Het paar deed een deel van deze winsten teniet en handelt op 1.2775, wat iets lager is dan de belangrijkste ondersteuning op 1.2800. Het is iets boven de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA). Tegelijkertijd bevinden de Relatieve Sterkte Index (RSI) en MACD zich in een bearish trend. Daarom zal het paar waarschijnlijk de bearish trend behouden, aangezien het het handvat gedeelte van het cup-and-handle patroon vormt en vervolgens terugkaatst.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld