EUR/USD analyse voorafgaand aan het Jackson Hole Symposium

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… lees meer.
on aug 26, 2021
  • De EUR/USD bevindt zich op een belangrijk ondersteuningsniveau.
  • Donderdag publiceert de ECB de notulen van de vorige vergadering.
  • De VS zal de BBP gegevens en de eerste aantallen werkloosheidsaanvragen vrijgeven.

De EUR/USD bevindt zich in een consolidatiefase, vooruitlopend op belangrijke economische cijfers en gebeurtenissen uit de VS en Europa. Het paar staat stabiel onder 1,1800 en bevindt zich deze maand ongeveer 4.80% onder het hoogste niveau.

ECB notulen

De Europese gegevens die deze week werden gepubliceerd, waren relatief gemengd. Maandag toonden voorlopige gegevens van Markit aan dat de productie- en dienstensectoren in de regio het in augustus goed bleven doen. Evenzo bleek uit gegevens uit Duitsland dat de economie het in het tweede kwartaal goed deed, terwijl het ondernemersvertrouwen de laatste tijd licht is gedaald.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Donderdag publiceert de Europese Centrale Bank (ECB) de notulen van de recente vergadering. In deze vergadering heeft de bank besloten de rentetarieven en het kwantitatieve verruimingsbeleid ongewijzigd te laten. Daarom zullen analisten in deze notulen bekijken of de functionarissen van de bank hebben beraadslaagd over afbouwen.

Toch zei de hoofdeconoom van de ECB, William Lane, woensdag in een verklaring dat de bank tijdens de vergadering van september waarschijnlijk niet zal beraadslagen over de afbouw. Daarom zullen de notulen geen grote impact hebben op de EUR/USD prijs.

Later zullen de VS de tweede schatting van de BBP gegevens over het tweede kwartaal en de eerste aantallen werkloosheidsaanvragen publiceren. Door Reuters ondervraagde economen verwachten dat uit de gegevens blijkt dat de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal met 6,7% is gestegen. Dit zal een betere schatting zijn dan de eerste schatting van 6,5%. Analisten verwachten ook dat uit cijfers blijkt dat de eerste aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen vorige week zijn gedaald.

De belangrijkste drijfveer voor de EUR/USD op korte termijn zal een verklaring zijn van Jerome Powell op het Jackson Hole Symposium. Deze verklaring zal opmerkelijk zijn aangezien de Federal Reserve deze maand geen vergadering zal houden. De volgende bijeenkomst is in de laatste week van september.

Als zodanig zal Powell zijn mening geven over de toestand van de Amerikaanse economie en of de bank zal overwegen om af te bouwen.

EUR/USD voorspelling

EUR/USD

In een artikel op woensdag merkte ik op dat de Amerikaanse dollarindex een W-patroon heeft gevormd. Aangezien de DXY een omgekeerde relatie heeft met de EUR/USD, heeft deze laatste een M-patroon gevormd. Het paar bevindt zich eigenlijk aan de onderkant van dit patroon. Het is ook gedaald tot onder de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen (MA). De MACD bevindt zich onder de neutrale lijn.

Daarom zal het EUR/USD paar de komende dagen waarschijnlijk lager uitkomen. Als dit gebeurt, is het volgende sleutelniveau dat u moet bekijken 1.1600.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money