DXY voorspelling vooruitlopend op de CPI en detailhandelsverkopen

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on sep 12, 2021
  • De dollarindex herstelde vrijdag na de PPI gegevens.
  • Economen verwachten dat uit de gegevens blijkt dat de CPI in augustus met 5,3% is gestegen.
  • De DXY index zal reageren op de komende Amerikaanse detailhandelsverkopen.

De Amerikaanse dollarindex (DXY) steeg vrijdag omdat beleggers bang bleven voor de markt. De index steeg vrijdag naar $ 92,64, wat ongeveer 0,35% boven het laagste niveau van vorige week was.

Amerikaanse inflatie en detailhandelsverkopen vooruit

De dollarindex zal deze week in de schijnwerpers staan, aangezien beleggers zich concentreren op de komende inflatie en detailhandelsverkopen die dinsdag en donderdag naar buiten komen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Door Reuters geraadpleegde economen verwachten dat de inflatie in augustus stabiel bleef boven de doelstelling van de Federal Reserve van 2,0%. Ze verwachten dat de totale consumentenprijsindex (CPI) in augustus met 5,3% is gestegen.

Hoewel dit iets lager zal zijn dan de vorige 5,4%, zal het aanzienlijk hoger zijn dan de doelstelling van de Fed van 2,0%. Analisten verwachten ook dat de kern-CPI, exclusief de volatiele voedings- en energieproducten, in augustus boven de 4% bleef.

Vrijdag toonden gegevens van het Bureau of Labor Statistics (BLS) aan dat de producentenprijsindex (PPI) van het land in augustus aanzienlijk is gestegen. De PPI steeg tot 8,3% op jaarbasis, het hoogste groeipercentage in meer dan 10 jaar.

Deze inflatiecijfers zullen de DXY index verplaatsen vanwege hun impact op het monetaire beleid van de Federal Reserve. Analisten verwachten dat de Fed in het vierde kwartaal zal beginnen met het afbouwen van haar activa aankopen, aangezien ook de werkloosheid is gedaald.

De volgende belangrijke katalysator voor de Amerikaanse dollarindex deze week zijn de cijfers voor de detailhandelsverkopen in de VS die voor donderdag gepland staan. Door Reuters ondervraagde economen verwachten dat deze cijfers aantonen dat de detailhandelsverkopen in augustus zijn gedaald, aangezien de prijzen relatief hoog bleven. Toch zal de impact van de detailhandelsverkopen op de DXY waarschijnlijk gedempt zijn.

Technische analyse van de Amerikaanse dollarindex

US dollar index

De DXY index steeg vrijdag naar $ 92,64. Deze prijs lag een paar punten onder het wekelijkse hoogtepunt van $92,86. Op de 2-uur grafiek steeg de prijs van het 23,6% Fibonacci-retracementniveau van $92,35 tot boven het 38,2%-retracementniveau.

Het bewoog ook boven de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen (MA), terwijl de Relatieve Sterkte Index (RSI) naar 60 bewoog. Het heeft ook een omgekeerd hoofd-en-schouderpatroon gevormd.

Daarom zal de dollarindex waarschijnlijk een bullish trend aanhouden terwijl beleggers wachten op de laatste Amerikaanse inflatie en detailhandelsverkopen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld