GBP/USD voorspelling voorafgaand aan banen- en inflatiegegevens

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on sep 13, 2021
  • Het GBP/USD paar was maandagochtend weinig veranderd.
  • Het paar zal reageren op de laatste Britse consumenteninflatiegegevens die voor woensdag zijn gepland.
  • Ook zal het VK dinsdag de laatste werkgelegenheidscijfers publiceren.

De GBP/USD bevindt zich in een krap bereik, vooruitlopend op de belangrijkste Britse werkgelegenheids- en inflatiegegevens die voor deze week zijn gepland. Het paar handelt op 1.3835, wat lager is dan het hoogste punt van vorige week op 1.3895.

Britse inflatie gaat stijgen

De inflatie, zowel vanuit het VK als de VS, zal deze week de belangrijkste drijfveer zijn van het GBP/USD paar. Ten eerste zal de VS dinsdag haar officiële CPI cijfers publiceren. Economen zijn van mening dat de inflatie in het land bescheiden is gedaald van 5,4% in juli tot 5,3% in augustus. Ze zien ook dat de kern-CPI licht daalt tot ongeveer 4,3%, wat aanzienlijk boven de doelstelling van de Fed van 2,0% ligt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het Office of National Statistics (ONS) zal dan de meest recente inflatiegegevens in het VK publiceren. Economen verwachten dat uit de gegevens blijkt dat de CPI van het land in augustus is gestegen tot 2,9%, een sterke stijging ten opzichte van de vorige 2%.

Deze sterke stijging komt door de basiseffecten van Rishi Sunak’s “Eat Out to Help Out” regeling. De regeling zorgde ervoor dat mensen in het VK drie dagen per week 50% korting kregen bij restaurants. De Bank of England (BOE) verwacht dat de CPI van het land in het vierde kwartaal zal stijgen tot 4%.

De kern-CPI, die de volatiele voedsel- en energieprijzen buiten beschouwing laat, zal naar verwachting stijgen van 1,9% naar 2,9% op jaarbasis. De gegevens zullen op maandbasis dalen van 0,5% naar 0,4%.

Britse banencijfers

De GBP/USD zal ook reageren op de laatste Britse werkgelegenheidscijfers die dinsdag naar buiten komen. Uit de gegevens zal naar verwachting blijken dat het werkloosheidspercentage in het VK is gedaald van 4,7% in juni tot 4,6% in juli. Tegelijkertijd dalen de lonen met bonussen naar verwachting van 8,8% naar 8,2%. Zonder bonussen dalen ze naar verwachting tot 6,8%.

Verwacht wordt dat de Britse arbeidsmarkt de komende maanden een bescheiden zwakte zal vertonen als de regering het verlofprogramma afrondt. In een nota zei Marc Chandler van Marc to Markets:

“Het gebied van $ 1,3900 is formidabel gebleken en de prijs is er al een maand niet boven gekomen. Zelfs als het zou breken, zou de nabijheid van de belangrijkere limiet op $ 1,40 momentumhandelaren voorzichtig houden. Ondanks een slecht BBP rapport van juli voorafgaand aan het weekend, hield de aanvankelijke steun rond de $ 1,3825 vast.”

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld