USD/CAD voorspelling voorafgaand aan de flash-verkiezingen van Canada

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on sep 20, 2021
  • Het USD/CAD paar hield stand in de aanloop naar de Canadese verkiezingen.
  • De liberalen en conservatieven van het land zitten nek aan nek.
  • Het paar stijgt ook vanwege de algemeen sterkere Amerikaanse dollar.

De USD/CAD prijs bleef stabiel in de vroege handel, terwijl investeerders zich concentreerden op de Canadese verkiezingen van vandaag. Het paar steeg naar 1.2796, het hoogste niveau sinds 23 augustus.

Canadese verkiezingen

De USD/CAD prijs stijgt terwijl handelaren wachten op de resultaten van Canada’s flash-verkiezing, waarin conservatieven tegenover liberalen staan. Het presidentschap gaat tussen Justin Trudeau, de zittende president en de conservatieve Erin O’Toole.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Bij de verkiezingen zeggen peilingen dat de conservatieven een voorsprong van 32% hebben in vergelijking met 31% van de liberalen. Dit zal een tegenslag zijn voor Trudeau, die hoopte de flitsverkiezingen te gebruiken om meer parlementaire sets te winnen.

O’Toole heeft geprofiteerd van een oplevende separatistische partij in Quebec en Trudeau’s tanende populariteit, aangezien hij zes jaar aan de macht is gebleven. Daarom zullen de resultaten van de verkiezing een impact hebben op het USD/CAD paar.

Het paar stijgt ook vanwege de relatief sterke Amerikaanse dollar, aangezien investeerders zich zorgen maken over de besmettingsrisico’s van Evergrande. De aandelen van het bedrijf daalden met meer dan 15% in Hong Kong, omdat investeerders zich afvragen of het bedrijf zijn verplichtingen zal kunnen betalen. Een ineenstorting van het bedrijf kan besmettingsrisico’s over de hele wereld met zich meebrengen.

Ondertussen stijgt ook de USD/CAD terwijl investeerders wachten op de uitkomst van de vergadering van de Federal Reserve die deze week begint. De bank zal naar verwachting de rente ongewijzigd laten tussen 0% en 0,25% en haar beleid voor kwantitatieve versoepeling (QE) ongewijzigd handhaven. Toch zal het waarschijnlijk meer informatie geven over wanneer het zijn activa aankopen zal afbouwen.

De prestaties van ruwe olie hebben ook de prijzen opgedreven. Brent is de wereldwijde benchmark met 0,73% gedaald tot $74,79, terwijl West Texas Intermediate (WTI) is gedaald tot $ 71,20. Olieprijzen zijn belangrijk voor het paar vanwege de hoeveelheid olie die Canada elke dag exporteert.

USD/CAD technische analyse

USD/CAD

De 1-dag grafiek laat zien dat het paar de afgelopen weken in een bullish trend zat. Het is met meer dan 6,75% gestegen ten opzichte van het laagste niveau dit jaar. Ondertussen is het paar boven de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden (EMA) gesprongen.

Het is ook iets boven de onderkant van het opgaande kanaal gebleven. Daarom is er een mogelijkheid dat het paar zal blijven stijgen, aangezien bulls zich richten op de bovenkant van het kanaal op 1.3000.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld