GBP/USD prognose: focus verschuift naar BOE na de agressieve Fed beslissing

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on sep 22, 2021
  • De GBP/USD steeg nadat de Fed een agressief besluit had genomen.
  • De bank liet de rente ongewijzigd, maar wees op 6-7 renteverhogingen tot 2024.
  • Het wees ook op een mogelijke afbouw later dit jaar.

De GBP/USD steeg na het laatste rentebesluit van de Federal Reserve. Het paar steeg naar 1.3680, wat hoger was dan het dieptepunt van woensdag op 1.3617. De focus verschuift nu naar de beslissing van de Bank of England (BOE) die voor donderdag is gepland.

Vooruitblik van de Bank of England

De BOE sluit donderdag haar tweedaagse monetairbeleidsvergadering af. Analisten verwachten dat de bank een relatief agressieve rentebeslissing zal nemen en voorzichtig zal klinken. Precies, de bank laat haar belangrijkste rentetarief ongewijzigd op 0,10%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Sommige analisten denken dat de centrale bank zal laten doorschemeren dat ze haar kwantitatieve versoepelingsprogramma zal beëindigen voordat het in december afloopt.

Deze BOE functionarissen beweren dat het voortzetten van de aankoop van activa de economie niet zal helpen versnellen. Bovendien wordt het land momenteel geconfronteerd met uitdagingen die de BOE niet adequaat kan oplossen, zoals uitdagingen in de toeleveringsketen en tekorten aan arbeidskrachten.

Andere BOE functionarissen zullen aanbevelen om de activa aankopen tot het einde te handhaven in een poging om het land terug te laten stuiteren.

Het besluit van de BOE komt op een moment dat de Britse economie tekenen van sterk herstel vertoont. De werkloosheid is gedaald, terwijl de inflatie is gestegen tot meer dan 3%. Daarom zullen sommige beleidsmakers waarschijnlijk zeggen dat de huidige stijging van de consumentenprijzen van voorbijgaande aard was. In een recente verklaring zei Andrew Bailey dat er twee kampen in de commissie waren.

De GBP/USD reageert ook op het besluit van de Federal Reserve. De centrale bank besloot haar rentetarieven ongewijzigd te laten tussen 0% en 0,25%. De bank zal ook doorgaan met haar kwantitatieve versoepelingsbeleid (QE) van $ 120 miljard per maand.

De beleidsmedewerkers lieten echter doorschemeren dat het de komende maanden zal afbouwen. Uit de dot plot bleek dat de bank verwacht dat de rente in 2024 6 tot 7 renteverhogingen kent.

GBP/USD voorspelling

GBP/USD

De GBP/USD kantelde naar boven na het laatste rentebesluit van het FOMC. Het paar handelt op 1.3665, wat iets boven het dieptepunt van deze week op 1.3620 lag. Op de 4-uur grafiek bevindt het paar zich nog steeds onder de voortschrijdende gemiddelden op korte en langere termijn. Het heeft ook gevormd wat lijkt op een patroon met dubbele bodem. Daarom is er een kans dat het standvastig zal blijven in de aanloop naar de BOE beslissing.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld