Voorspelling USD/JPY na gunstig rentebesluit BOJ

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on sep 22, 2021
  • Het USD/JPY paar steeg na de relatief gematigde BOJ beslissing.
  • De BOJ liet de rentetarieven en het kwantitatieve versoepelingsbeleid ongewijzigd.
  • Het besluit kwam vóór het besluit van de Fed.

Het USD/JPY paar steeg in de vroege handel na het laatste besluit van de Bank of Japan (BOJ). Het paar steeg van het nachtelijke laagtepunt van 109,12 naar een hoogtepunt van 109,43.

BOJ besluit

De Bank of Japan sloot woensdag haar tweedaagse vergadering af en deed wat de meeste analisten verwachtten. De bank besloot haar beleidsrente ongewijzigd te laten op -0,10% en de doelstelling van het rendement op 10-jaars Japanse staatsobligaties op ongeveer 0%. De beslissing was unaniem.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Tegelijkertijd zal de BOJ doorgaan met de aankoop van activa om de economie te ondersteunen. De ambtenaren verlaagden echter hun beoordeling van de output en export, daarbij verwijzend naar het aanhoudende tekort aan arbeidskrachten en de scheepvaartcrisis.

Het besluit van de BOJ kwam op een belangrijk moment voor de economie van het land. Ten eerste gaat het land binnenkort naar verkiezingen, waarbij het een nieuwe premier zal hebben.

Ook blijft de inflatie in Japan op een aanzienlijk laag niveau in vergelijking met andere landen. Terwijl landen als de VS en het VK een CPI hebben van meer dan 2%, is de inflatie van het land lager dan 1%. Deze prestatie van de inflatie is waarschijnlijk te wijten aan de demografie van het land, waar de vergrijzende bevolking niet veel uitgeeft.

Vooruitkijkend zal het USD/JPY paar reageren op de laatste FOMC beslissing. De Fed zal naar verwachting de rente en kwantitatieve versoepeling ongewijzigd laten.

Andere belangrijke katalysatoren voor het paar zijn de aanhoudende Evergrande crisis en de laatste Amerikaanse bestaande huizenverkopen. De gegevens zullen naar verwachting aantonen dat de verkoop in augustus is gestegen. Dinsdag publiceerden de VS sterke bouwvergunningen en woningbouwcijfers.

USD/JPY voorspelling

USD/JPY

De 4-uur grafiek laat zien dat het USD/JPY paar steeg na de laatste BOJ beslissing. Het paar blijft iets onder de Ichimoku wolk en de 25 en 50-daagse voortschrijdende gemiddelden (MA). Het ligt ook tussen de belangrijke ondersteunings- en weerstandsniveaus op 109.10 en 110.30.

Daarom zal het paar waarschijnlijk binnen deze range blijven terwijl traders wachten op het Fed besluit. De belangrijkste niveaus om naar te kijken zijn de ondersteuning bij 109.10 en de weerstand bij 110.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld