GBP/USD voorspelling na de agressieve FOMC- en BOE-beslissingen

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on sep 23, 2021
  • Het GBP/USD paar herstelde zich na het agressieve besluit van de Bank of England.
  • Het besluit kwam een paar uur nadat de Fed opnieuw een agressief besluit had genomen.
  • Het paar zal waarschijnlijk blijven stijgen.

Het GBP/USD paar schoot omhoog na het laatste rentebesluit van de Bank of England (BOE). Het paar steeg van het dieptepunt van deze week op 1.3610 naar een hoogtepunt van 1.3700.

BOE rentebesluit beoordeling

De GBP/USD schoot omhoog nadat de BOE haar monetaire beleidsvergadering van september had gehouden. Zoals algemeen werd verwacht, besloot de bank de rentetarieven op het laagterecord van 0,10% te laten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De beleidsmakers stemden ook om door te gaan met het programma voor kwantitatieve versoepeling (QE) van 875 miljard pond en verlaagden de verwachte groei.

In de verklaring zei Andrew Bailey dat de argumenten voor het aanscherpen van de monetairbeleidsvoorwaarden aanzienlijk waren aangescherpt. Daarom zijn analisten van mening dat de BOE de komende maanden zal beginnen met het afbouwen van haar programma voor de aankoop van activa.

Toch staat het VK voor belangrijke uitdagingen. Ten eerste loopt het verlofprogramma bijna af, wat betekent dat het land een stijging van de werkloosheid zou kunnen meemaken.

Tegelijkertijd wordt het land geconfronteerd met hogere energiekosten, waardoor verschillende bedrijven failliet gaan. Hogere energieprijzen zullen de inflatie volgens de bank waarschijnlijk tot boven de 4% duwen.

Bovendien vormen de aanhoudende tekorten aan arbeidskrachten en de algemene uitdagingen in de toeleveringsketen grote risico’s voor de Britse economie. Uit door Markit gepubliceerde gegevens bleek inderdaad dat de PMI’s voor flashproductie en -diensten daalden tot respectievelijk 56,3 en 54,6.

In een verklaring zei een analist bij Abrdn:

“Als zodanig moeten beleggers zich voorbereiden op het vooruitzicht dat de rentetarieven volgend jaar stijgen, waardoor het VK enigszins opvalt in vergelijking met andere grote economieën waar de tarieven waarschijnlijk tot volgend jaar ongewijzigd zullen blijven.”

De GBP/USD reageert ook op de relatief agressieve Federal Reserve beslissing. In haar besluit van woensdag wees de Fed op hogere tarieven voor het komende jaar. Tegelijkertijd verhoogde de Braziliaanse centrale bank de rente terwijl de Turkse centrale bank deed de ondenkbare en verlaagde tarieven.

GBP/USD voorspelling

GBP/USD

De 1-uur grafiek laat zien dat het GBP/USD paar steeg na de agressieve BOE beslissing. Het slaagde erin iets onder het 38,2% Fibonacci retracementniveau te komen. Het is ook boven de voortschrijdende gemiddelden van 50 en 25 dagen gestegen, die een bullish cross-over hebben gemaakt.

Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven stijgen, aangezien investeerders zich richten op het belangrijkste retracementniveau van 50% op 1.3760. Aan de andere kant zal een daling onder 1.3650 de bullish mening ongeldig maken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld