USD/ZAR voorspelling: bullish vlag wijst op zwakte voor de rand

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on sep 23, 2021
  • Het USD/ZAR paar trok zich terug en herstelde zich vervolgens na de SARB beslissing.
  • De bank liet de rente onveranderd op 3,5% en verhoogde haar economische vooruitzichten.
  • Het besluit kwam een paar uur na het besluit van de Fed.

De USD/ZAR prijs herstelde zich na het laatste rentebesluit van de Fed en de South Africa Reserve Bank (SARB). Het paar steeg van 14,56 van deze week naar 14,72.

SARB rentebesluit

De SARB sloot donderdag haar tweedaagse monetairbeleidsvergadering af en deed wat de meeste analisten verwachtten. De centrale bank besloot de rente ongewijzigd te laten op 3,5%, waar ze de afgelopen maanden was. Deze beslissing was in lijn met wat economen gepolst door Reuters en Bloomberg verwachtten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De bank verwacht dat de economie van het land in 2021 zal groeien tot 5,3%, beter dan de eerdere schatting van 4,2%. Het noemde de recente vooruitgang op het gebied van vaccinaties en het feit dat het land de nieuwe golf goed heeft aangepakt.

Toch verwacht de bank dat de consumentenprijsindex (CPI) op korte termijn blijft stijgen. Het ziet de headline CPI stijgen tot 4,4%, wat tussen het doelbereik van tussen de 3% en 6% ligt. In een nota zei de gouverneur:

“Met grotendeels ongewijzigde inflatieverwachtingen en zelfs met aanhoudende opwaartse risico’s, verwacht de commissie dat de inflatie in de prognoseperiode dicht bij het middelpunt zal blijven.”

Het SARB besluit kwam minder dan 24 uur nadat de Federal Reserve een relatief agressief rentebesluit had genomen. De bank verwacht tot 2024 tussen de 6 en 7 renteverhogingen door te voeren. Ook het komende jaar verwacht de bank te gaan afbouwen. Toch verwachten sommige analisten dat de bank tegen het einde van dit jaar zal beginnen met afbouwen.

USD/ZAR technische voorspelling

USD/ZAR

De 4-uur grafiek laat zien dat de Zuid-Afrikaanse rand onmiddellijk na het laatste SARB rentebesluit weer opknapte. De USD/ZAR herstelde toen scherp toen beleggers nadachten over het rentebesluit.

Het paar is boven het 50% Fibonacci retracementniveau van 14,72 gestegen. Het is ook boven de onderkant van het bullish vlagpatroon bewogen dat in het zwart wordt weergegeven. Het probeert ook boven de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen te komen.

Daarom is er een kans dat het paar op korte termijn zal herstellen. Deze weergave wordt bevestigd als het erin slaagt om boven de bovenkant van het bullish vlagpatroon te komen. Als dit gebeurt, is het volgende belangrijke niveau om in de gaten te houden het retracementniveau van 61,8% op 14,88.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld