DXY voorspelling vooruitlopend op de NFP van september

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on okt 6, 2021
  • De rally van de Amerikaanse dollarindex zette woensdag voort.
  • Uit gegevens van ADP blijkt dat de economie meer dan 568.000 banen heeft toegevoegd.
  • Ook zijn er wereldwijd zorgen over de inflatie.

De Amerikaanse dollarindex (DXY) bleef woensdag stabiel toen beleggers zich opnieuw concentreerden op de komende non-farm payroll (NFP) gegevens en inflatie. De index steeg naar $ 94,43, wat ongeveer 5% boven het laagste niveau van dit jaar was.

Amerikaanse niet-agrarische salarisgegevens

De grootste katalysator voor de Amerikaanse dollarindex zijn de NFP loonlijsten die deze week voor vrijdag staan gepland. Deze cijfers zullen laten zien of de Amerikaanse economie doorging met het toevoegen van banen naarmate de heropening voortduurde.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Uit gegevens die woensdag door het ADP Institute zijn gepubliceerd, blijkt dat de particuliere sector in september meer dan 568.000 banen heeft toegevoegd, na 340.000 banen in augustus. Deze stijging was beter dan de mediane schatting van 428k. Toch wijkt de ADP raming vaak sterk af van de officiële gegevens van het Bureau of Labor Statistics.

Op donderdag zullen de VS de laatste eerste en doorlopende banencijfers publiceren. Economen verwachten dat de gegevens zullen aantonen dat de eerste claims van het land vorige week met 342k zijn gestegen. Dat is een daling ten opzichte van de 362k die de afgelopen week claims hebben ingediend. De aanhoudende claims zullen naar verwachting dalen van 2,8 miljoen naar 2,78 miljoen.

De grootste drijfveer voor de dollarindex zijn de officiële NFP gegevens. Economen verwachten dat uit de gegevens blijkt dat de economie in september 473.000 banen heeft toegevoegd. Dit zal een aanzienlijke stijging zijn ten opzichte van de 235k van de vorige maand. Het werkloosheidspercentage zal naar verwachting dalen van 5,2% naar 5,1%, terwijl de lonen naar verwachting met 4,6% zijn gestegen.

De andere katalysator voor de DXY is inflatie. Nu de aardgasprijzen stijgen naar een recordhoogte en de prijzen voor ruwe olie op het hoogste punt in zeven jaar staan, verwachten analisten dat de inflatie snel zal stijgen. Inderdaad, het 10-jaars break-even tarief tot meer dan 4%, het hoogste niveau in 13 jaar.

Voorspelling van de Amerikaanse dollarindex

Dollar index
Dollarindex

De 1-dag grafiek laat zien dat de DXY index zich de laatste tijd in een sterke bullish trend bevindt. De index slaagde erin om boven het belangrijkste weerstandsniveau te komen op $ 93.50, het hoogste niveau sinds april. De bullish visie wordt ook ondersteund door de 25 en 50-daagse voortschrijdende gemiddelden, terwijl de Relatieve Sterkte Index (RSI) is gestegen.

Daarom is het pad van de minste weerstand voor de dollarindex omhoog. Dit zal het naar een hoogtepunt van $ 96 duwen, wat ongeveer 1,85% boven het huidige niveau is.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld