NZD/USD voorspelling als RBNZ een renteverhogingscyclus begint

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on okt 6, 2021
  • Het NZD/USD paar daalde licht na het laatste RBNZ tariefbesluit.
  • De bank besloot de rente te verhogen naarmate de economie zich herstelt.
  • We leggen de volgende belangrijke niveaus uit om op korte termijn in de gaten te houden.

De NZD/USD prijs daalde zelfs nadat de Reserve Bank of New Zealand (RBNZ) de tweede grote centrale bank werd die de rente verhoogde. Het paar daalde naar een intradag dieptepunt van 0,6933, wat relatief lager was dan het hoogtepunt van deze week op 0,6980.

RBNZ besluit

De RBNZ sloot haar tweedaagse monetaire beleidsvergadering af en deed wat de meeste analisten verwachtten. De bank besloot haar monetaire voorwaarden verder aan te scherpen naarmate de economie van het land weer aantrekt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Precies, de RBNZ besloot de rente te verhogen van 0,25% naar 0,50%. Als gevolg hiervan werd het de tweede grote centrale bank na Norges Bank die de rente verhoogde.

De bank zei dat de renteverhoging nodig was om de inflatie laag te houden en maximale duurzame werkgelegenheid te ondersteunen. Toch verwacht het dat de inflatie zal blijven stijgen en 4% zal bereiken om vervolgens op korte termijn terug te keren naar de doelstelling van 2%.

De bank verwacht ook dat de financiële omstandigheden, die tijdens de recente lockdowns zijn verslechterd, enige verbetering zullen laten zien. De verklaring zei:

“Terwijl de economie sterk kromp tijdens de recente landelijke gezondheidsgerelateerde lockdown, bieden de sterkte van de balansen van huishoudens en bedrijven, de aanhoudende steun voor het begrotingsbeleid en een sterke ruilvoet het vertrouwen dat de economische activiteit snel zal herstellen naarmate de waarschuwingsniveaus afnemen.”

Vooruitkijkend, zullen de volgende belangrijke katalysatoren voor de NZD/USD de Amerikaanse banencijfers zijn die vandaag naar buiten zullen komen. Het ADP Institute publiceert woensdag zijn schatting van het aantal banen. Economen verwachten dat uit de gegevens blijkt dat de particuliere sector in september meer banen heeft gecreëerd dan in augustus.

Op donderdag publiceert het Bureau of Labor Statistics (BLS) de laatste banen, eerste werkloze claims nummers. Ze zullen worden gevolgd door de niet-agrarische loonlijsten gegevens op vrijdag.

NZD/USD voorspelling

NZD/USD

De NZD/USD daalde naar een dieptepunt van 0,6933 na de renteverhoging van de RBNZ. De daling deed zich voor omdat de renteverhoging al was ingeprijsd. Op de 4-uur grafiek heeft het paar een dubbele top patroon gevormd en is het onder het 61,8% Fibonacci retracementniveau bewogen. Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven dalen, aangezien bears zich richten op het volgende belangrijke ondersteuningsniveau van 0,6900.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld