Hoogtepunten op de aandelenmarkt: mijnwerkers leiden de weg

By: Daniela Kirova
on okt 8, 2021
  • Na een winst van meer dan 300% deze week, verloor SHIBA INU meer dan 20%.
  • Chinese technologiebedrijven zoals Baidu, JD en Netease leidden de NASDAQ100.
  • Olieprijs nadert de $80.

De afgelopen 24 uur had de cryptomarkt geen duidelijke richting. Sommige van de belangrijkste crypto’s verloren terrein, andere wonnen. De Amerikaanse aandelenindices verbeterden nadat de Senaat een schuldovereenkomst bereikte. Olie bleef stijgen. Hier is een overzicht van de hoogtepunten, met dank aan eToro en geanalyseerd door Invezz.

Cryptos gemengd terwijl SHIBA INU 20% daalt

Bitcoin (BTC/USD) haalde adem na zijn indrukwekkende stijging van meer dan 20% in de afgelopen week. Op het moment van publicatie veranderde het van eigenaar voor $ 55.406,71. Na deze week meer dan 300% te hebben gewonnen, verloor SHIBA INU (SHIB/USD) in de afgelopen 24 uur meer dan 20%.

VS-China top en schuldenovereenkomst Senaat stuwen Amerikaanse indices omhoog

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Nadat de Senaat een deal had gesloten om te voorkomen dat de VS in gebreke bleef met schulden, wonnen alle grote Amerikaanse aandelenindices terrein. DJ30 sloot de dag af met een winst van 1%. Basisaandelen zoals Nike en Home Depot stegen met meer dan 2%. SP500 sloot 0,8% hoger met bijna alle sectoren in het groen. Toppresteerders waren onder meer Ford en GM.

De stijging van de koperprijzen duwde mijnwerker Freeport-McMoRan met 8,2% omhoog. In de VS genoteerde Chinese technologiebedrijven zoals Baidu, JD en Netease leidden de NASDAQ100 nadat de VS en China waren overeengekomen om dit jaar een virtuele top te houden. Vandaag kunnen de Amerikaanse markten worden beïnvloed door het NFP rapport en andere baangegevens, in afwachting van publicatie om 12:30 GMT.

Mijnbouwaandelen leiden de weg op UK100

Mijnbouwaandelen stuwden de UK100 omhoog en voegden gisteren 1,2% toe. Anglo American en Antofagasta voegden beide meer dan 5% toe aan hun aandelenkoersen. Rio Tinto en BHP Group profiteerden ook van de stijging van de koperprijs en sloten af met winsten van meer dan 3%.

Vandaag waren de grootste winnaars op eToro Ford Motor Co, FCX, Netease Inc., Pinduoduo Inc. en JD.US, met respectievelijk 5,38%, 8,07%, 8,26%, 6,16% en 6,05%.

Olie bereikt $80, Tata stijgt met 15%

Vandaag ging de olierally door, met prijzen die de $ 80 naderden. Indian Tata Motors won meer dan 15% na gewijzigde voorraadevaluaties. GER40 en FRA40 daalden met 20 en 10 punten. In Canada zullen de maandelijkse werkgelegenheids- en werkloosheidscijfers om 12:30 GMT worden vrijgegeven, wat resulteert in potentiële volatiliteit voor de CAD.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld