DXY voorspelling vooruitlopend op Amerikaanse inflatiegegevens

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on okt 11, 2021
  • De Amerikaanse dollarindex bleef stabiel na de Amerikaanse banengegevens.
  • Uit de gegevens blijkt dat de Amerikaanse economie in september minder banen heeft gecreëerd.
  • De volgende belangrijke gegevens zijn de Amerikaanse inflatiegegevens.

De Amerikaanse dollarindex (DXY) was maandagochtend weinig veranderd toen beleggers nadachten over de laatste Amerikaanse non-farm payrolls (NFP) en de komende inflatiegegevens. De index handelt op $ 94,12, waar hij de afgelopen dagen was. Het ligt deze maand ongeveer 0,50% boven het laagste niveau.

Amerikaanse inflatiecijfers vooruit

De VS maakte vrijdag relatief zwakke banencijfers bekend. Uit de gegevens bleek dat de economie van het land in september slechts 194.000 banen heeft toegevoegd, na 366.000 in de voorgaande maand. Dit was de laagste banengroei in enkele maanden en was een signaal dat het herstel niet zo sterk is als verwacht. De gegevens waren ook minder dan de ADP schatting van 543k.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Positief is dat het werkloosheidspercentage in de VS in oktober daalde tot 4,8%, na een stijging met 5,1% in de voorgaande maand. De dalende werkloosheid zou een signaal kunnen zijn dat veel Amerikanen wegblijven van de beroepsbevolking. Tegelijkertijd bleef de participatiegraad stabiel rond de 61,4%.

De Amerikaanse dollarindex zal deze week ook in de schijnwerpers staan om twee belangrijke redenen. Ten eerste zullen de VS woensdag de laatste inflatiecijfers publiceren. De cijfers zullen naar verwachting laten zien dat de totale consumentenprijsindex (CPI) van het land in september met 5,3% is gestegen. De kern-CPI, die de volatiele voedsel- en energieprijzen buiten beschouwing laat, zal naar verwachting op 4,0% blijven.

De inflatiegegevens van de VS zullen signalen geven dat de VS een periode van stagflatie doormaakt. Stagflatie is een periode waarin een hoge werkloosheid samenvalt met hoge inflatie.

Ten tweede zal de DXY index ook reageren op de laatste bankinkomsten uit de Verenigde Staten. Enkele van de topbedrijven die deze week hun resultaten zullen publiceren, zijn Blackrock, JP Morgan en Morgan Stanley.

Voorspelling van de Amerikaanse dollarindex

Dollar index

De 1-dag grafiek laat zien dat de Amerikaanse dollarindex zich in een krap bereik bevindt na de laatste werkgelegenheidscijfers. De index slaagde erin om boven het belangrijkste ondersteuningsniveau te komen op $ 93,70, wat ook het hoogste niveau was op 20 augustus. Hij is ook boven de 25 en 50-daagse voortschrijdende gemiddelden gekomen. Daarom zal de DXY index waarschijnlijk blijven stijgen, aangezien bulls zich richten op de het hoogste punt van dit jaar op $ 94,50.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld