Southwest CEO breekt de stilte over de geannuleerde vluchten

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 12, 2021
  • Gary Kelly besprak afgelopen weekend de annulering van vluchten op CNBC.
  • De CEO bevestigde dat werknemers niet verantwoordelijk waren voor de annuleringen.
  • De aandelen van de luchtvaartmaatschappij zijn bijna 20% gedaald ten opzichte van hun hoogste punt ooit.

Een dag nadat Jim Cramer, gastheer van Mad Money, zei dat Southwest Airlines Co (NYSE: LUV) niet het volledige verhaal onthulde waarom het ongeveer 2.000 vluchten in het weekend moest annuleren, zat CEO Gary Kelly bij CNBC’s “Squawk on the Street” om te bespreken wat is er gebeurd en hoe ziet de toekomst eruit.

Kelly’s opmerkingen bij CNBC’s ‘Squawk on the Street’

In zijn interview vanmorgen gaf Kelly de Amerikaanse FAA gedeeltelijk de schuld van massale annuleringen, maar hij verzekerde dat de operaties al weer normaal werden. Hij zei:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Op vrijdag voerde de FAA een reeks vertragingsprogramma’s uit die heel Florida bestreken; al onze stations, inclusief een zeven uur durende grondstop in Orlando. De helft van onze vliegtuigen komt aan in Florida. Dus aan het eind van de dag hadden we een aanzienlijk aantal vliegtuigen en vliegtuigbemanningen die totaal uit positie waren.

Kelly was het er echter mee eens dat slecht weer een uitdaging blijft. De aandelen van de luchtvaartmaatschappij zijn met ongeveer 20% gedaald ten opzichte van hun hoogste punt in het jaar tot begin april.

Vaccinmandaat was niet het probleem

Het Southwest fiasco leidde tot een debat op social media dat werknemers verantwoordelijk waren voor annuleringen omdat ze hun werk niet deden om te protesteren tegen het vaccinmandaat van president Biden voor federale contractanten. Volgens CEO Kelly was het echter niet de oorzaak van annuleringen. Hij zei:

We dringen bij onze medewerkers aan om zich te laten vaccineren voor 8 december. Mijn doel is dat niemand zijn baan verliest. Het doel is om de gezondheid te verbeteren, niet dat de mensen hun baan verliezen. Ja, er zijn er die een uitgesproken mening hebben over het vaccinmandaat. Maar onze medewerkers hebben het weekend heel hard gewerkt en fenomenaal werk geleverd.

De Chief Executive herhaalde dat Southwest aanzienlijk meer vluchten moest annuleren dan zijn collega’s omdat het veel meer vluchten naar Florida heeft dan andere luchtvaartmaatschappijen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld