AUD/USD prognose: bullish trend intact na agressieve RBA notulen

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on okt 19, 2021
  • De AUD/USD sprong naar het hoogste niveau sinds 7 september.
  • Het is deze maand meer dan 3,8% gestegen.
  • De bullish trend zet zich voort na de RBA notulen.

Het AUD/USD paar sprong naar het laagste niveau sinds 7 september, toen investeerders reageerden op de laatste notulen van de Reserve Bank of Australia (RBA). Het paar steeg naar een hoogtepunt van 0,7445, wat ongeveer 3,85% boven het laagste niveau van dit jaar was.

RBA notulen

De RBA hield begin deze maand haar maandelijkse vergadering. Daarin besloot de bank de rentetarieven en haar andere instrumenten voor pandemische respons intact te laten. De bank publiceerde vervolgens dinsdagochtend de notulen van de vergadering.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De notulen klonken relatief agressief. Ze wezen er bijvoorbeeld op dat door de snelle toename van vaccinaties de beperkingen eerder dan verwacht zullen worden opgeheven. Als gevolg hiervan verwacht de bank nu dat de economie in de tweede helft van het komende jaar weer op het pre-deltapad zal komen.

Ze haalden tijdige gegevens over mobiliteit aan waaruit bleek dat de consumptie eind september was gestabiliseerd. Ook verwacht de bank dat de consumentenbestedingen zullen stijgen naarmate meer Australiërs het geld uitgeven dat ze tijdens de lockdown hebben gespaard. Toch liet de bank doorschemeren dat ze haar rente in 2024 zal verhogen en zei:

“Het zal de contante rente niet verhogen totdat de werkelijke inflatie duurzaam binnen het streefbereik van 2 tot 3 procent ligt. Het centrale scenario voor de economie is dat aan deze voorwaarde niet voor 2024 wordt voldaan.”

De volgende belangrijke katalysator voor de AUD/USD prijs zullen de Amerikaanse bouwvergunningen en woningstartgegevens zijn. De cijfers zullen naar verwachting laten zien dat de bouwstart in september is afgenomen, terwijl de bouwstart in dezelfde periode is toegenomen. De Amerikaanse woningbouwsector was relatief sterk vanwege de lage rentetarieven en hoge spaargelden tijdens de pandemie.

AUD/USD voorspelling

AUD/USD

De 4-uur grafiek laat zien dat het AUD/USD paar zich de afgelopen weken in een grote bullish trend bevindt. De rally versnelde toen de prijs boven de weerstand kwam op 0,7312. Deze prijs lag langs de halslijn van het omgekeerde hoofd-en-schouderspatroon.

Het paar is ook boven de 25 en 50-daagse voortschrijdende gemiddelden gestegen. Het is opmerkelijk dat het ook boven de weerstand is geklommen op 0,7440, het hoogste niveau deze week. Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven stijgen, aangezien bulls zich richten op het hoogtepunt van september op 0,7480.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld