USD/CAD signalen vooruitlopend op de Canadese inflatiegegevens

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on okt 20, 2021
  • Het USD/CAD paar bevindt zich de laatste tijd in een bearish trend.
  • De daling is vooral te wijten aan hogere prijzen voor ruwe olie.
  • Het paar zal reageren op de meest recente inflatiegegevens van Canada.

De USD/CAD prijs schommelt rond het laagste niveau sinds juni, terwijl beleggers wachten op de laatste Canadese consumenteninflatiegegevens. Het paar handelt op 1,2345, wat ongeveer 4,60% onder het hoogste niveau in september is.

Inflatiegegevens Canada

De USD/CAD prijs heeft de laatste tijd in een bearish trend gezeten, aangezien de markt reflecteert op het sterke Canadese economische herstel. Uit gegevens die deze maand zijn gepubliceerd, blijkt dat de economie van het land in september duizenden banen heeft toegevoegd, terwijl de werkloosheid daalde.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Woensdag publiceert het Canadese statistiekbureau de meest recente gegevens over de consumenteninflatie. Analisten verwachten dat de inflatiecijfers van het land in september stabiel zijn gebleven. Bovendien zijn de energiekosten in het land gestegen, terwijl de uitdagingen in de toeleveringsketen zijn gebleven.

Uit gegevens van Reuters blijkt dan ook dat de meeste analisten verwachten dat de totale inflatie in september met 4,3% is gestegen. Dit zal een lichte stijging zijn ten opzichte van de stijging van de voorgaande maand van 4,1%. Het zal ook boven de schatting van de Bank of Canada (BOC) van 2,0% liggen.

Als zodanig is het USD/CAD paar gedaald omdat analisten verwachten dat de centrale bank haar verkrappingscyclus zal voortzetten. Het heeft de aankopen van activa al afgebouwd, wat betekent dat het binnenkort zou kunnen beginnen met het verhogen van de rentetarieven.

Het paar is ook gedaald vanwege de prestaties van de energiemarkt. In de afgelopen weken is de prijs van ruwe olie gestegen naar het hoogste niveau in meer dan 7 jaar. Brent is gestegen tot $ 84, terwijl West Texas Intermediate (WTI) ook is gestegen tot meer dan $ 80. Ook de Canadese olieprijzen zijn gestegen.

De prestaties van ruwe olie zijn belangrijk vanwege de hoeveelheid olie die Canada elke dag pompt. Het verkoopt miljoenen vaten per dag omdat het de op drie na grootste producent ter wereld is.

USD/CAD voorspelling

usd/cad

De 1-dag grafiek laat zien dat het USD/CAD paar een paar weken geleden een triple-top patroon vormde. De halslijn van dit patroon was 1,2417. Op de 1-dag grafiek is het paar onder het 25 en 50-daags voortschrijdend gemiddelde gedaald, terwijl de MACD onder het neutrale niveau is gedaald.

Daarom zal het paar op korte termijn waarschijnlijk blijven dalen, aangezien investeerders zich richten op het volgende belangrijke ondersteuningsniveau van 1,2200.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld