USD/JPY prognose aangezien de inflatie in Japan laag blijft

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on okt 22, 2021
  • Het USD/JPY paar is naar het hoogste niveau sinds oktober 2018 gesprongen.
  • Japan publiceerde vrijdag relatief zwakke inflatiecijfers.
  • De totale en kernconsumenteninflatie steeg in oktober tot 0,2%.

De USD/JPY prijs bleef stabiel op het hoogste punt in meerdere jaren, na de laatste gegevens van de Japanse consumentenprijsindex (CPI). Het paar handelt op 114,08, wat iets onder het hoogste niveau in oktober 2018 is. Het is dit jaar met meer dan 11% gestegen vanaf het laagste niveau.

Japanse inflatiegegevens

Japan is erin geslaagd de Philips wet te trotseren, die zegt dat de inflatie stijgt als de werkloosheid daalt. Uit gegevens gepubliceerd door het statistiekbureau van het land bleek dat de totale consumenteninflatie steeg van -0,2% in augustus tot 0,2% in september. Op jaarbasis steeg de CPI van -0,4% naar 0,2%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Ondertussen steeg de kern CPI, die de volatiele voedsel- en energieprijzen buiten beschouwing laat, van -0,2% tot 0,1%. Deze cijfers zijn aanzienlijk lager dan de doelstelling van de Bank of England (BOE) van 2,0%. Het zijn ook de laagste inflatiecijfers wereldwijd.

Uit de gegevens blijkt dat de inflatie van het land niet is beïnvloed door de recente stijging van de grondstoffenprijzen. In een verklaring waarschuwde de hoofdeconoom van de Bank of England (BOE) bijvoorbeeld dat de inflatie in het land zou kunnen stijgen tot 5,0%. Evenzo steeg de Amerikaanse consumentenprijsindex in september tot 5,4%.

De inflatie in Japan is hardnekkig laag gebleven, ook al is de werkloosheid in het land laag gebleven. Recente gegevens toonden aan dat het werkloosheidspercentage in september daalde tot 2,9%, een van de laagste ter wereld.

Daarom is het USD/JPY paar sterk gedaald omdat beleggers verwachten dat de Bank of Japan (BOJ) haar rentetarieven langer laag zal houden.

Ondertussen toonden gegevens van Markit aan dat de productieactiviteit in Japan in oktober herstelde. De industriële PMI steeg van 51,5 naar 53,0. Later vandaag zal de USD/JPY reageren op de laatste Amerikaanse inflatiegegevens.

USD/JPY voorspelling

USD/JPY

De 1-dag grafiek laat zien dat het USD/JPY paar zich de afgelopen maanden in een grote bullish trend bevindt. De bullish trend versnelde nadat het paar boven het belangrijkste weerstandsniveau op 111,65 kwam, wat de bovenkant was van het horizontale kanaal dat in zwart wordt weergegeven.

Het bewoog ook boven de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen. Ook de MACD is gestegen naar het hoogste niveau in maanden. Daarom zal de USD/JPY zijn bullish trend handhaven, aangezien bulls zich richten op de volgende belangrijke weerstand op 112,50.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld