DXY voorspelling vooruitlopend op de gegevens over het consumentenvertrouwen

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on okt 26, 2021
  • De dollarindex vond een sterke steun op het niveau van $93,50.
  • De index herstelde zich nu de kans op een verkrapping door de Fed is toegenomen.
  • Het zal vervolgens reageren op de gegevens over het consumentenvertrouwen in de VS.

De Amerikaanse dollarindex (DXY) maakte een comeback tijdens de nachtelijke sessie, vooruitlopend op de meest recente gegevens over het consumentenvertrouwen in de VS. De index steeg ook nadat hints naar voren kwamen dat de Federal Reserve haar activa-aankopen in de komende vergadering zal afbouwen. Het handelt op $ 93,90, wat iets boven het dieptepunt van deze maand van $ 93,50 ligt.

Gegevens over consumentenvertrouwen in de VS

De DXY index steeg nadat de Wall Street Journal (WSJ) berichtte over de vergadering van de Federal Reserve in november.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Uit de krant bleek dat de voorzitter van de Fed, Jerome Powell, had besloten om tijdens deze vergadering te beginnen met het afbouwen van de activa-aankopen. De bank zal beginnen met het vertragen van deze activa-aankopen met ongeveer $ 15 miljard per maand. Het doel is om de activa-aankopen in juni volgend jaar te beëindigen.

Tegelijkertijd zou de bank deze activa-aankopen kunnen blijven afbouwen en tegelijkertijd de rentetarieven kunnen verhogen. In haar eerdere rentebesluit liet de bank doorschemeren dat ze in 2024 zou beginnen met het verhogen van de rentetarieven.

De dollarindex steeg ook toen de prijs van ruwe olie steeg. Brent, de wereldwijde benchmark, steeg naar een meerjarig hoogtepunt van $ 86, terwijl de West Texas Intermediate (WTI) steeg naar meer dan $ 84. De aardgasprijzen zetten ook hun bullish rally voort.

De prijs van ruwe olie steeg nadat Goldman Sachs zei dat de vraag al was gestegen tot boven het niveau van vóór de COVID-19 pandemie. Daarom verwachten beleggers dat deze rally zal leiden tot meer inflatie in de Verenigde Staten en de rest van de wereld.

Vooruitkijkend zal de DXY reageren op de laatste consumentenvertrouwensgegevens van de Conference Board. De gegevens zullen naar verwachting laten zien dat het vertrouwen in oktober licht is afgenomen doordat mensen zich zorgen bleven maken over de inflatie.

Voorspelling van de Amerikaanse dollarindex

Dollar Index

De 4-uur grafiek laat zien dat de DXY index deze maand een sterk ondersteuningsniveau vormde op $ 93,50. Het heeft al meerdere keren geworsteld om onder dit niveau te komen. Tegelijkertijd bewoog de index zich boven de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen, terwijl de MACD de neutrale lijn overschreed. Het is ook langs het 78,6% Fibonacci retracementniveau.

Daarom zal de index waarschijnlijk blijven stijgen, aangezien bulls zich richten op het volgende belangrijke weerstandsniveau op $ 94,50.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld