USD/CAD prognose en de preview van het BOC rentebesluit

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on okt 27, 2021
  • Het USD/CAD-paar bevond zich woensdagochtend in een krappe range.
  • Beleggers wachten op het laatste rentebesluit van de BOC.
  • Het paar heeft een stijgend wigpatroon gevormd.

De USD/CAD prijs bleef woensdagochtend binnen een krap bereik terwijl beleggers wachtten op het laatste rentebesluit van de Bank of Canada (BOC). Het paar handelt op 1.2388, wat iets boven het dieptepunt van deze maand op 1.2282 lag.

BOC rente voorbeeld

De Bank of Canada sluit woensdag haar tweedaagse vergadering af. Economen verwachten dat de centrale bank van het land de rente tijdens deze vergadering stabiel zal houden op ongeveer 0,25%. Ze verwachten ook dat Tiff Macklem, de gouverneur van de bank, communicatieproblemen zal hebben omdat de inflatie stabiel blijft.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In plaats van de rente te verhogen, verwachten analisten dat de bank haar wekelijkse obligatie-aankoopprogramma zal verlagen tot ongeveer C$ 1 miljard. Dit komt overeen met ongeveer $ 809 miljoen en zal de vierde keer zijn dat de BOC zijn activa aankopen afbouwt. Ook is er een kans dat de functionarissen van de bank zullen laten doorschemeren dat ze binnenkort hun balansuitbreidingsprogramma helemaal zullen beëindigen.

Ondertussen blijkt uit gegevens die door Bloomberg zijn gepubliceerd dat de meeste analisten verwachten dat de Bank of Canada in de komende zes maanden zal beginnen met haar renteverhogingscyclus. Dit komt doordat de inflatie in het land in hoog tempo stijgt en ruim boven de BOC-doelstelling van 2,0% ligt. In een nota zei een Bloomberg analist:

“De Bank of Canada zal tijdens de vergadering van woensdag waakzamer zijn voor inflatierisico’s. Hoewel de communicatie ten opzichte van september hawkish zou moeten zijn, kan de BoC leunen tegen de groeiende marktverwachtingen voor een verhoging al in april 2022. ”

USD/CAD technische analyse

USD/CAD

De 3-uur grafiek laat zien dat het USD/CAD paar de afgelopen dagen in een gestage bullish trend zit. Ondertussen is het paar boven de 25- en 50-daagse voortschrijdende gemiddelden gestegen. De twee gemiddelden hebben al een bullish crossover patroon gevormd.

Met name heeft het paar een stijgend wigpatroon gevormd. Bij prijsactie analyse is een stijgend wigpatroon meestal een bearish signaal.

Daarom zal het paar op korte termijn waarschijnlijk lager uitkomen naarmate de divergentie tussen de Fed en de BOC groter wordt. Het volgende sleutelniveau om naar te kijken is 1,2282.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld