EUR/USD voorspelling naarmate de aardgasprijzen stijgen

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… lees meer.
on nov 8, 2021
  • Het EUR/USD paar steeg maandag fors.
  • Dit gebeurde toen de aardgasprijzen in de eurozone stegen.
  • Dit zal op korte termijn leiden tot een hogere inflatie.

Het EUR/USD paar maakte een comeback toen de angst voor hogere inflatie in Europa toenam. Het paar haalde ook relatief zachtmoedige verklaring van de hoofdeconoom van de Europese Centrale Bank (ECB) op. Het handelt op 1,1586, wat hoger was dan het dieptepunt van vorige week op 1,1513.

Inflatie eurozone stijgt

Er zijn aanwijzingen dat de inflatie in de Europese Unie op korte termijn zal blijven stijgen. Dit gebeurde terwijl de prijzen van aardgas bleven stijgen. De prijs steeg maandag met meer dan 0,50% toen de zorgen over Rusland toenam.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In recente verklaringen heeft de president van het land beloofd de leveringen aan Europa op te voeren in een poging de prijzen te verlagen. Bij nadere beschouwing blijkt echter dat het land de export niet stimuleert. Volgens Reuters heeft Gazprom geen nieuwe capaciteit geboekt via Oekraïne. Tegelijkertijd stonden de stromen door de Yamal pijpleiding maandag op nul.

Daarom zijn er zorgen dat de situatie zal leiden tot substantiële inflatie in Europa. Bovendien is energie een van de grootste bestanddelen van inflatie. Het zal klanten rechtstreeks raken door hogere gasprijzen thuis. Het zal hen ook indirect beïnvloeden, aangezien bedrijven de prijzen moeten verhogen om de stijgende kosten te dekken.

Tegelijkertijd reageerde de EUR/USD mild op de relatief gematigde verklaring van George Lane, de hoofdeconoom bij de ECB. In een verklaring verzette Philip Lane zich tegen de renteverhogingsverwachtingen van de ECB. Hij zei dat de bank verwacht dat de inflatie in het blok de komende maanden zal normaliseren.

De verklaring kwam twee weken na het recente rentebesluit van de ECB. Daarin besloot de bank de rente ongewijzigd te laten en de activa aankopen af te bouwen.

De volgende belangrijke katalysator voor het EUR/USD paar zijn de verklaringen van Christine Lagarde en Jerome Powell die op dinsdag zijn gepland. Het zal ook reageren op de Amerikaanse consumenteninflatie gegevens gepland op woensdag.

EUR/USD voorspelling

EUR/USD

Het EUR/USD paar steeg maandag. Het handelt op 1,1587, wat iets hoger was dan het dieptepunt van vorige week op 1,1513. Op de 4-uur grafiek bevindt het paar zich iets boven de voortschrijdende gemiddelden op korte en langere termijn. Het is ook dicht bij de Ichimoku wolk gekomen, terwijl de Relatieve Sterkte Index (RSI) hoger is gestegen.

Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven stijgen terwijl het 50% Fibonacci retracementniveau op 1,1712 het doel van bulls is. Deze weergave wordt ongeldig als de prijs onder 1,1550 daalt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money