GBP/USD voorspelling vooruitlopend op Amerikaanse inflatie en Britse BBP gegevens

Door:
op nov 9, 2021
  • Het GBP/USD paar daalde licht na de Amerikaanse PPI gegevens.
  • De Amerikaanse producentenprijsindex steeg in oktober met 8,6%.
  • Het land publiceert woensdag de meest recente gegevens over de consumenteninflatie.

Het GBP/USD paar was dinsdag weinig veranderd toen investeerders wachtten op de laatste gegevens van het Britse BBP en de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI). Het paar handelt op 1,3560, wat ongeveer 1% boven het laagste niveau van vorige week is.

Amerikaanse inflatie en Britse BBP gegevens

De meeste investeerders zijn gefocust op de komende Amerikaanse inflatiecijfers die woensdag naar buiten komen. Door Reuters ondervraagde economen verwachten dat uit de gegevens zal blijken dat de totale CPI steeg van 5,4% in september tot 5,8% in oktober. Als ze juist zijn, zal het aantal het hoogste zijn in meer dan 14 jaar.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De kern CPI, die de volatiele voedsel- en energieprijzen buiten beschouwing laat, zal naar verwachting terugveren van 4,0% naar 4,3%.

Toch zijn sommige analisten van mening dat de inflatie in het land niet uit de hand loopt. Deze analisten kijken naar de maand-op-maand cijfers. Ten eerste blijven de headline- en kern-CPI cijfers onder 0,5% op maandbasis.

Ondertussen reageerde het GBP/USD paar op de laatste gegevens van de Amerikaanse producentenprijsindex (PPI). Uit de cijfers bleek dat producenten nog steeds te maken hadden met hogere kosten om zaken te doen. De headline PPI bleef onveranderd op 8,6%, terwijl de kern PPI intact bleef op 6,8%.

De inflatie werd aangewakkerd door de stijgende benzineprijzen. Toch zijn deze cijfers relatief lager dan wat analisten hadden verwacht.

Toch zullen de inflatiecijfers in de VS, met de verkrapping door de Fed, meer theeblaadjes geven over wat de bank de komende maanden gaat doen. Bovendien bleek uit de banencijfers van afgelopen vrijdag dat de werkloosheid in het land aan het dalen was.

De volgende belangrijke drijfveer voor de GBP/USD zullen de Britse BBP gegevens zijn die donderdag naar buiten komen. De cijfers zullen laten zien dat de economie van het land in het derde kwartaal iets vertraagde.

GBP/USD voorspelling

GBP/USD

De GBP/USD is de afgelopen uren licht gedaald. Het paar is erin geslaagd om onder het 23,6% Fibonacci retracementniveau en de voortschrijdende gemiddelden op korte en langere termijn te komen. Het daalde ook onder de dalende groene trendlijn, terwijl de MACD een bearish omkeringspatroon heeft gevormd.

Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven dalen, aangezien investeerders anticiperen op relatief hogere inflatiecijfers uit de VS. Als dit gebeurt, is het volgende belangrijke ondersteuningsniveau 1,3450.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% van CFD accounts verliezen geld