GBP/USD voorspelling vóór de Britse detailhandelsverkopen en inflatiegegevens

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… lees meer.
on nov 14, 2021
  • Het GBP/USD paar bevindt zich de laatste tijd in een sterke uitverkoop.
  • Vanwege de Brexit staat het paar deze week in de schijnwerpers.
  • Het VK zal ook de meest recente gegevens over inflatie, detailhandelsverkopen en banen publiceren.

De GBP/USD prijs zal dit jaar in de schijnwerpers staan, aangezien de Brexit uitdagingen blijven bestaan. Het paar zal ook in de gaten worden gehouden terwijl het Britse Office of National Statistics (ONS) belangrijke economische gegevens gaat publiceren. Het paar handelt op 1,3417, wat dicht bij het laagste niveau van december vorig jaar is.

Brexit en Britse datadump

De Brexit deal die Boris Johnson bijna een jaar geleden ondertekende, is terug om het land te achtervolgen. Het VK heeft de Europese Unie gevraagd de onderhandelingen over de situatie in Noord-Ierland te hervatten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In een verklaring tijdens het weekend zei de Britse Brexit minister dat de situatie ertoe zou kunnen leiden dat het land artikel 16 in werking stelt. Dit betekent simpelweg dat het het VK vrij staat om tarieven toe te voegen aan goederen uit de Europese Unie. De EU zal daarentegen wraak nemen op het VK, wat negatief zal zijn voor het GBP/USD paar.

Het GBP/USD paar zal ook in de belangstelling staan vanwege een belangrijke datadump uit het VK en de VS. De cijfers komen dinsdag naar buiten wanneer de ONS de laatste werkgelegenheidscijfers publiceert,

Analisten verwachten dat uit de gegevens blijkt dat de werkloosheid in het land in september is gedaald tot 4,5%, terwijl de lonen bleven stijgen.

Deze cijfers zullen worden gevolgd door de meest recente inflatiegegevens in het VK die woensdag naar buiten zullen komen. De gegevens zullen naar verwachting laten zien dat de headline en core consumentenprijsindex in oktober fors zijn gestegen. Juist, analisten verwachten dat de inflatie in het land met meer dan 4% is gestegen naarmate de energieprijzen stegen.

Onlangs heeft het VK te maken gehad met een langdurige periode van brandstoftekorten en hogere gasprijzen. Helaas, nu de spanningen tussen Rusland en Europa toenemen, is de kans groot dat deze prijzen zullen blijven stijgen.

Detailhandelsverkopen in het VK en de VS

Het GBP/USD paar zal ook reageren op de laatste detailhandelsverkopen in het VK en de VS gegevens. De VS zullen woensdag haar verkopen publiceren. Analisten gepolst door Reuters verwachten dat de gegevens zullen aantonen dat de verkoop stabiel bleef, zelfs als de Amerikaanse inflatie stijgt. Trouwens, het Amerikaanse werkloosheidscijfer is gedaald, terwijl de loongroei sterk is.

De ONS zal donderdag de laatste cijfers over de detailhandelsverkopen in het VK publiceren. Deze verkopen zullen naar verwachting aantonen dat de verkopen van het land met ongeveer 0,4% op maandbasis zijn gestegen, terwijl de kernverkopen met 0,3% zijn gestegen.

Daarom bestaat er, na de spectaculaire daling van de afgelopen weken, een mogelijkheid dat het GBP/USD paar deze week een opluchtingsrally zal hebben.

GBP/USD
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money