DXY voorspelling vooruitlopend op de getuigenis van Jerome Powell

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on nov 29, 2021
  • De index van de Amerikaanse dollar is maandag naar boven gekanteld.
  • Dit kwam nadat de index vrijdag fors daalde.
  • We leggen uit waarom de bullish trend waarschijnlijk zal aanhouden.

De Amerikaanse dollarindex (DXY) probeerde zich te herstellen toen de markt nadacht over de nieuwe Omicron variant. De index handelt op $ 96,25, wat een paar punten hoger is dan het dieptepunt van afgelopen vrijdag op $ 95,92.

Omicron en de Amerikaanse dollar

De Amerikaanse dollarindex crashte vrijdag hard nadat Zuid-Afrika de stijgende verspreiding van de nieuwe variant bekend als Omicron aankondigde. De index daalde toen de Amerikaanse dollar sterk daalde ten opzichte van de euro. Het slaagde erin te stijgen ten opzichte van andere belangrijke valuta’s, zoals de Canadese dollar en de Japanse yen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De DXY index begon de week positief toen beleggers nadachten over de nieuwe COVID-19 dreigingen. Omicron heeft al in meer landen gereisd, zoals het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Australië. Analisten verwachten dat het virus de VS al heeft bereikt.

Toch is er een gevoel waarin de markt waarschijnlijk overdreven reageerde op de effecten van deze variant. Dit verklaart waarom de wereldwijde aandelen vandaag zijn hersteld. Futures gekoppeld aan de Dow Jones, Nasdaq 100 en S&P 500 zijn allemaal teruggekaatst. Hetzelfde geldt voor degenen die gebonden zijn aan de DAX en FTSE 100.

De dollarindex zal vandaag op verschillende gebeurtenissen reageren. Ten eerste, aangezien de euro het grootste bestanddeel is, zal de index reageren op plotselinge inflatiecijfers uit Duitsland en Spanje. Analisten verwachten dat uit deze cijfers blijkt dat de inflatie in deze landen in november met meer dan 5% is gestegen.

In de Verenigde Staten zal de National Association of Realtors de laatste lopende verkoopcijfers van woningen publiceren. Deze cijfers zullen naar verwachting aantonen dat de vastgoedmarkt van het land het goed deed, aangezien de verkoop met 1% steeg.

Ondertussen zullen Fed’s Jerome Powell en Treasury’s Janet Yellen voor het Congres getuigen over de CAREs wet. Dit zal de eerste verklaring van Powell zijn na zijn herbenoeming.

Voorspelling van de Amerikaanse dollarindex

Dollar index

De 1-dag grafiek laat zien dat de Amerikaanse dollarindex de laatste tijd in een bullish rally zit. Deze rally versnelde toen de index boven het belangrijkste weerstandsniveau uitkwam op $ 93,33. Deze prijs bevond zich langs de bovenzijde van het patroon met dubbele bodem.

Sindsdien is de DXY boven de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen gestegen. De Relatieve Sterkte Index (RSI) was ook bullish. Het is ook langs het 50% Fibonacci retracementniveau. Daarom zal de index waarschijnlijk blijven stijgen, aangezien bulls zich richten op het belangrijkste weerstandsniveau van $ 100.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money