AUD/USD signaal na de sterke BBP gegevens van Australië

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een financiële analist voor Invezz, die de aandelen-, cryptocurrency- en forexmarkten bestrijkt. Hij is een analist met… lees meer.
on dec 1, 2021
  • Het AUD/USD paar kaatste woensdagochtend terug.
  • Dit gebeurde nadat Australië sterke BBP gegevens had gepubliceerd.
  • De economie groeide in Q3 met 3,9%.

De AUD/USD prijs bleef woensdagochtend stabiel toen de markt reflecteerde op de relatief sterke Australische BBP en PMI gegevens. Het handelt op 0,7145, wat een paar punten boven het nachtelijke dieptepunt van 0,7063 is.

BBP gegevens van Australië

De Australische economie begon het derde kwartaal goed, maar de zaken veranderden nadat er verschillende COVID-19 gevallen waren geregistreerd. De lockdowns die daarop volgden, hielpen de economie van het land mee te slepen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De omvang van de zwakte was echter relatief kleiner dan wat de meeste analisten hadden verwacht. In een rapport van vandaag liet het Australische Bureau voor de Statistiek (ABS) zien dat de economie van het land in het derde kwartaal met 1,9% is gekrompen.

Deze daling was erger dan de groei van 0,7% in het tweede kwartaal, maar beter dan de mediane schatting van -2,7%. Op jaarbasis groeide de economie van het land met 3,9%, wat beter was dan de mediane schatting van 3,0%.

De grootste achterblijver van de Australische economie waren de consumentenbestedingen, die in het derde kwartaal met ongeveer 2,4% daalden. Dit is belangrijk omdat de consumentenbestedingen het grootste deel van de Australische economie vormen. De investeringsuitgaven stegen met 0,2%.

De AUD/USD hield ook stabiel na de laatste PMI gegevens over de productie. Volgens de Australian Industry Group is de productie index van het land gestegen van 50,4 in oktober tot 54,8 in november.

Uit verdere gegevens van Markit bleek dat de PMI steeg van 58,2 naar 59,2. Deze cijfers gaven signalen dat het goed ging met de economie van het land.

De sterke Australische cijfers hielpen de agressieve verklaring van de Federal Reserve te verbeteren. De AUDUSD crashte dinsdag nadat Jerome Powell waarschuwde voor aanscherping. Toen hij voor het Congres getuigde, waarschuwde de voorzitter van de Fed dat de bank de aankopen van kwantitatieve versoepeling (QE) waarschijnlijk eerder dan verwacht zou beëindigen.

AUD/USD voorspelling

AUD/USD

Het AUD/USD paar crashte hard na de bullish statement van Jerome Powell. Dit zag het crashen naar een dieptepunt van 0,7064, het laagste niveau sinds vorig jaar. Het lag dit jaar ook zo’n 6,4% onder het hoogste niveau.

Het paar wist een deel van die verliezen teniet te doen na de sterke BBP gegevens van Australië. Het probeert nu de belangrijke weerstand opnieuw te testen op 0,7170, het laagste niveau op 29 september. Deze prijsactie lijkt deel uit te maken van een break-and-retest patroon.

Daarom zal het paar waarschijnlijk de bearish trend in het eerste deel van de maand hervatten en dan terugveren als investeerders de dips kopen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, Capital.com
9.3/10