USD/CAD voorspelling vooruitlopend op banengegevens in de VS en Canada

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on dec 3, 2021
  • Het USD/CAD paar bevindt zich in een sterke bullish trend.
  • Het is met meer dan 4,5% gestegen ten opzichte van het laagste niveau in oktober.
  • We leggen uit wat u kunt verwachten in de aanloop naar de banengegevens in Canada en de VS.

De USD/CAD bleef vrijdagochtend stabiel terwijl de markt wachtte op de laatste banengegevens uit de VS en Canada. Het paar steeg ook na de laatste OPEC+ bijeenkomst. Het noteert op 1,2830, wat ongeveer 4,40% boven het laagste niveau in oktober van dit jaar is.

Vacatures in Canada en de VS

Het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics (BLS) publiceert vrijdag de laatste banencijfers. Economen verwachten dat uit de gegevens blijkt dat de economie van het land in november meer dan 543k banen heeft gecreëerd. Dit zal de tweede opeenvolgende maand zijn dat de economie meer dan 500.000 banen heeft toegevoegd. Het zal een signaal zijn dat de arbeidsmarkt het relatief goed doet.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De werkloosheid daalt naar verwachting van 4,6% in oktober tot 4,5% in november. Dit zal het laagste cijfer zijn sinds het begin van de pandemie. Het zal ook een teken zijn dat de Amerikaanse economie volledige werkgelegenheid ervaart, wat gebeurt wanneer het percentage onder de 5% daalt.

Andere cijfers uit de VS zullen naar verwachting sterk zijn. Economen zien de participatiegraad stijgen tot 61,7% en de lonen stijgen tot 5,0%. Deze cijfers komen een paar dagen nadat de voorzitter van de Federal Reserve liet doorschemeren dat de bank haar monetair beleid zal gaan verstrakken.

Het USD/CAD paar steeg ook voor op de laatste banencijfers in Canada. De cijfers zullen naar verwachting laten zien dat de economie van het land in november meer dan 35.000 banen heeft toegevoegd, nadat er in de voorgaande maand 31.000 waren bijgekomen. De werkloosheid daalt naar verwachting tot 6,1%.

Ondertussen daalde ook de Canadese dollar nadat de OPEC+ leden hun decembervergadering hadden afgesloten. Ze besloten door te gaan met het toevoegen van hun voorraden met ongeveer 400k vaten. Dit werd als bearish gezien, aangezien de wereld voor de uitdaging staat van de Omicron variant.

USD/CAD voorspelling

USD/CAD

De 4-uur grafiek laat zien dat het USD/CAD paar zich de afgelopen weken in een sterke bullish trend bevindt. Het is met meer dan 4% gestegen ten opzichte van het laagste niveau in oktober van dit jaar. Ook wordt het paar ondersteund door de 25- en 50-daagse voortschrijdende gemiddelden. Het is ook iets boven de stijgende trendlijn die in blauw wordt weergegeven.

Daarom zal het USDCAD paar waarschijnlijk blijven stijgen, aangezien bulls zich richten op het belangrijkste weerstandsniveau van 1,2900. Dit was het hoogste niveau in september.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money